19 / 04 / 2024

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!

Cep telefonlarında kayıt dışılığı bitirmek için yeni zaman dilimi başlıyor. Peki kısa süre içerisinde yasalaşması beklenen kanun teklifi ile birlikte neler değişecek? İşte detaylar…



Cep telefonunda kayıt dışılık ile mücadelede yeni zaman dilimine giriliyor. Cihazların kimlik numaraları IMEI’lerin kopyalanmasını bitirmek için kanun teklifi sunuldu. Bir iki gün içinde ise yasalaşması belirlenen teklife göre de bir sene sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, senelerdir yapmış oldukları uyarıların dikkate alındığını ifade ederek, “Burada vatandaşlar da mağdur olmayacak. Kanun taslağında da kişinin hattının kapanması halinde açtırma hakkı da bulunacak. Bir mağduriyet yaşanmayacak. Tüm bunların aksine şu anda mağduriyet mevcut. İsteği dışında telefonlarının IMEI’lerinin kopyası gerçekleşenler zor durumda kalıyor” ifadelerini kullandı.

3.5 MİLYON KAYIT DIŞI

Milliyet’in haberine göre; klonlama sebebi ile oluşan kayıt dışılığın sektörde oranının yüzde 35’lere çıktığını aktaran Turnacı, “Pazar 10 milyon adet civarında, senesi 11 milyon adet ile kapatacak. Fakat buna artı olarak 3.5 milyon kayıt dışı getirilmiş olan cihaz var. Telefonda bavul ticareti de çoğaldı. Bu hem vatandaşı hem vergisini vermiş olan şirketleri mağdur ediyor. Bununla birlikte vergi kaybına sebep oluyor. Bu kanunun çıkıyor olması sebebi ile memnunuz” şeklinde konuştu.

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!


Geri Dön