20 / 04 / 2024

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!

Cep telefonlarında kayıt dışılığı bitirmek için yeni zaman dilimi başlıyor. Peki kısa süre içerisinde yasalaşması beklenen kanun teklifi ile birlikte neler değişecek? İşte detaylar…



TÜKETİCİ TAMAMEN İKİCİ EL SATIŞA YÖNLENDİ

Tüm bunların yanında sıfır telefon fiyatlarında yaşanmış olan artış, tüketiciyi ikinci el satışa itti. İşin uzmanı da ikinci el telefonlarda dikkat edilmesi olan en önemli hususun, IMEI numarasının sorgulamasında cihazın kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Pandemiye bağlı şekilde tedarik sorunu sebebi ile de sıfır cep telefonu fiyatları son derece cep yakarken, ikinci el telefonlara ise ilgi arttı. Vatandaşın ikinci el telefon alırken dikkat etmesi gereken konulara değinen esnaf Seyfettin Ballı, 10 seneyi aşkın şekilde telefon satışı yaptığını ifade ederek ikinci el telefon alırken müşteri ile birlikte karşılıklı güven duyulması gerektiğini açıkladı. Ballı, “İkinci el telefon alındığı zaman mutlaka telefonun kutu, fatura ve aynı zamanda aksesuarlarının tam olmasına dikkat ediyoruz. Özel olarak IMEI numarasının sorgulamasını gerçekleştiriyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kendi sisteminden telefonun geçmişine sorgu çekiyoruz. Herhangi kayıp ve çalıntı ihtimali bulunduğu zaman kesin olarak telefonu almıyoruz. Mümkün olduğu müddetçe emniyete ‘bu cihaz kayıp’ diye bildiri yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

"ÜÇ SORGULAMAYA DİKKAT EDİN”

İkinci el telefon satın alırken üç sorgulamanın önemli olduğuna dikkat çeken Ballı, “Müşteriler ikinci el telefon alışverişi yapmış olduğu zaman mutlaka güvendiği kişilerden alsınlar. Kesin olarak telefonun kutusundaki IMEI ile faturadaki IMEI’nin eşleştiğine de dikkat etmeli. Bununla birlikte telefondan IMEI sorgulaması da gerçekleştirsinler. Bu üç parçanın birbiri ile uyumlu olması lazım. Bir diğer konu da telefon kasasının ve ekranının sağlamlığına dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

“GEREĞİNDEN FAZLA GÜÇ PATLAMAYA SEBEBİYET VERİYOR”

Bununla birlikte, son zamanlarda telefon bataryalarının patlamasına sebep olan unsurları da konuşan Ballı, “Telefon bataryalarında son günlerde sıcaklıkların etkisi ile birlikte patlamalar ortaya çıkıyor. Fiziksel şekilde batarya şişmiş ve bariz şekilde görünüyorsa, direkt onarım gerçekleştirip o şekilde müşteriye veriyoruz. Batarya patlamaları genel şekilde telefonun şarjda sık kullanılması sonucu ortaya çıkıyor. Kullanıcılar bataryalarda şişkinlik hissettikleri zaman telefonu şarjdan çekmeli. Batarya eğer cihazdan ayrılıyor ise ayırtıp o biçimde teknik servise başvurmalı. Orijinal bulunmayan şarj makinesi ve bataryalar, telefona lazım olduğundan fazla güç uygulanması gibi eylemler, bataryanın şişmesine neden veriyor. Bu tür uygulamaların sonucunda da batarya patlaması ortaya çıkıyor” dedi.

Cep telefonu olan herkesin dikkatine! O cep telefonları kapatılacak!

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol fiyatı 20 Ekim 2022…

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor!

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?


Geri Dön