20 / 04 / 2024

Cer Yapı Galatown'da teslimleri 4 kez erteledi

Cer Yapı Galatown'da teslimleri 4 kez erteledi

CER Yapı tarafından Bayramoğlu'nda yapılan Gala Town projesinin ilk etabında teslimler 4 kez ertelendi



CER Yapı tarafından Bayramoğlu'nda yapılan Gala Town projesinin ilk etabından ev alan 100 daire sahibi dört kez ertelenen teslimat sonrasında şirket yetkililerine de ulaşamayınca ihtar çekti. İçerisinde toplam 360 konut, otel ve alışveriş merkezi bulunacak ve 200 milyon dolara mal olacak projenin ilk etabındaki 116 dairenin ilk olarak 2008 Ağustos ayında teslim edileceği bildirildi. Ardından teslimat 2009 Ocak ayına ertelendi. Ancak daha sonra kriz nedeniyle bu tarih 2009 Mayıs ayına uzatıldı. Mayıs ayında da teslimatın yapılmaması ile şirket yetkilileri tarafından ev sahiplerine teslimlerin Eylül 2009'a ertelendiği bildirildi. Ancak 4 kez ertelenen teslim tarihi üzerinden 3 ay geçmesine rağmen teslimat yapılmayınca mağdur olan 100 daire sahibi Cer Yapı'ya ihtarname çekti.

7 MİLYON TL'LİK BORÇ
Mağdur daire sahiplerinden Serdar Erdoğan "Projenin teslim tarihi 4 kez ertelendi. Şirket yetkililerine ulaşamıyoruz" diye konuştu. Hüseyin Yılmaz ise 'Şirkete ulaşamıyoruz. Proje uzadıysa bile bize teslim tarihinden 1 ay önce haber vermeleri gerekiyordu' dedi. Bu arada satışı yapılan 116 daireden şirkete ihtarname çeken 100 daire sahibinden bazılarının tapusu bulunurken bazılarının tapusu da bulunmuyor. Cer Yapı'ya ait Bayramoğlu'ndaki arazi üzerinde Bank Pozitif'in yaklaşık 7 milyon TL'lik kredi alacağı nedeniyle araziye ipotek koydurduğu da öğrenildi. Projedeki daireler 94 bin ile 283 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyordu. Bazı daire sahipleri sadece peşinatı ödediği, sonrasında ise şirket yetkililerine ulaşamadığını iddia ediyor. Bu arada TUBİTAK'ta çalışan 20 kişinin de projeden daire aldığı ve mağdurlar arasında olduğu öğrenildi.

'70 milyon dolarlık yatırımın borcu olur'
PROJEYİ başlatan Cer Yapı eski Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Tanyeri'nin, 3 ay önce aile içindeki bir anlaşmazlık nedeniyle şirketten ayrıldığı öğrenildi. Tanyeri, yönetim kurulundan ayrılmasına rağmen projeyi kendisinin başlatması nedeniyle iddiaların muhatabı olduğunu söyledi. Tanyeri'nin şirketten ayrılmasının ardından yerine kız kardeşi Figen Tanyeri geldi. Ancak Tanyeri, konuyla ilgili kendisinin de kardeşine ulaşamadığını kaydetti. Durumun hem kriz hem de aile içindeki anlaşmazlıktan kaynaklandığını açıklayan Tanyeri "Herkes dairesine kavuşacak. Benim elimde olsa şimdi teslim ederim. Ama şirketten ayrıldım" dedi. Tanyeri, arazi üzerindeki ipotek iddialarına ise "Bank Pozitif ile konut kredisi anlaşmamız vardı. 4 milyon 450 bin dolar (Yaklaşık 7 milyon TL) borcumuz var. 70 milyon TL'lik(ilk etap) yatırımın 7 milyon TL borcu olabilir" dedi.

TMSF'den 40 milyon $'a Metaş'ı almıştı
CER Çelik bünyesindeki Cer Yapı'nın yönetim kurulu başkanlığını Zeki Tanyeri yapıyordu. Tanyeri, 2008'de verdiği bir röportajda Bayramoğlu'nda başladıkları Gala Town projesinin hemen yanında 180 dairelik bir başka projeye daha başlayacağını açıklamıştı. Şirketin merkez telefonları cevap vermezken şimdiki sahibi Figen Tanyeri'ne ulaşılamadı. Cer Çelik 2006'da Metaş'ı 40 milyon 50 bin TL'ye TMSF'den almıştı.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön