19 / 04 / 2024

Çerkezköy meydanı genişletiliyor!

Çerkezköy meydanı genişletiliyor!

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen meydan genişletme çalışmaları kapsamında, Merkez Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkılıp, meydana dahil edilmesine ilişkin vatandaşların talebine Vahap Akay’ın ’hazır’ olduğunu belirtti.



Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen meydan genişletme çalışmaları kapsamında, Merkez Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkılıp, meydana dahil edilmesine ilişkin vatandaşların talebine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ’hazır’ olduğunu belirtmesinin ardından, bir destek de Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem’den geldi.

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki ikinci el oto satışı yapılan alanda bulunan belediyeye ait bölümlerin de meydana dahil edilmesi kapsamında, meydan genişletme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar, bir yandan meydanın genişletilmesi karşısında duydukları memnuniyeti dile getirirken, bir yandan da Merkez Osmanlı Camii’nin de duvarlarının yıkılarak meydana dahil edilmesinin ilçeye ayrı bir güzellik katacağına inandıklarını söyledi.


"CAMİNİN GÜZELLİĞİ ORTAYA ÇIKACAK"

Vatandaşların talebine duyarsız kalmayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Meydanda ne kadar geniş alan oluşturabilirsek kent meydanı için o kadar güzel olur. Caminin duvarları bana göre de bu meydan projesi içinde yer almalı. Caminin güzelliğini gösterebilmek ve meydanın genişletilmesi için duvar engelinin kaldırılması bir ihtiyaç. Bu alanı ne kadar açarsak caminin güzelliğini de ortaya çıkartırız" dedi.

Bu konuda Belediye Başkanı Vahap Akay’ın arkasında olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem, "Bu proje yapılırsa çok güzel olur. Biz kendi dönemimizde bu yönde bir karar almıştık. Fakat cami ile ilgili sorumluluk Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir. Biz Vakıflar’dan gerekli izni alamadığımız için bu projeyi yapamamıştık. Hiçbir gerekçe göstermeden talebimiz reddedilmişti. İnşallah yeni yönetim bizim karşılaştığımız engellerle karşılaşmaz ve bu proje hayata geçer. Bu işi kimin yaptığının bir önemi yok. Yeter ki proje hayata geçirilsin. Ama mevcut yönetim bunu başarabilirse çok önemli bir işe imza atmış olacaktır. Ben eski belediye başkanı olarak bu projenin arkasındayım" ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön