19 / 04 / 2024

Çerkezköy otobüs terminali yılbaşında tamamlanacak!

Çerkezköy otobüs terminali yılbaşında tamamlanacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ genelindeki ilçe otobüs terminallerinde barkot uygulamasına geçiş çalışmalarını sürdürüyor.Çerkezköy Otobüs Terminalinde çalışmaların yılbaşına kadar tamamlanması planlandı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ genelindeki ilçe otobüs terminallerinde barkot uygulamasına geçiş çalışmalarını sürdürüyor. Uygulama ile otogarın bazı araç sürücüleri tarafından otopark olarak kullanılmasının önüne geçileceği gibi sıkışıklığın da ortadan kalkacağı belirtildi. Çerkezköy Otobüs Terminalinde yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmaların ise yılbaşına kadar tamamlanması planlandı.

Yeni düzenlemeye göre, otogara otobüslerin girişi TIR Parkı yönünden olacak. Çerkezköy Otogarına giriş yapan otobüsler için otogarın girişine 2 adet barkot makinesi monte edildi. Barkot makinelerinin yanlarına da kameralar yerleştirildi ve dönüş yerleri de bordürler konularak yeniden düzenleniyor. Çıkışa ise ödeme noktası için kabin kuruldu.

Uygulamaya göre, TIR Parkı yönünden otogara giriş yapacak olan yolcu otobüsleri, perona girecek ve çıkışlarını da otogar taksi yönünden yaparak buradaki çıkış noktasında ücret ödeyecek. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından mavi minibüsler, otogara, yolcu otobüslerinin giriş yaptıkları yerden girerek şu andaki giriş yapılan yoldan otogarın yolcu giriş yönüne gelerek yolcu almaları devam edecek.


PARK YASAK

Otobüs Terminallerinde yapılan yeni uygulama ile, yolcu otobüslerinin bulunduğu peronlara yakın yerlerde gün boyu park edilerek bırakılan ya da taksilerle giriş yapanların yolcu otobüslerinin giriş çıkışını engellemesi de önlenecek ve bu araçlara park yasağı konulacak.



Hürriyet 


Geri Dön