24 / 04 / 2024

Çeşme evi projesi ABD'deki mimarlık yarışmasında 1. oldu!

Çeşme evi projesi ABD'deki mimarlık yarışmasında 1. oldu!

Dünyaca ünlü tasarım portalı Architizer'ın düzenlediği yanşmanın 'Mimari Betonarme' kategorisinde jüri elemelerini geçerek birincilik ödülünü 'Ma Vie La' projesiyle İzmirli Mimar Selim Erdil aldı.



Dünyaca ünlü mimarlık tasarım yanşmasında, iz bırakan Erdil, 'Uluslararası alanda Türkiye'nin adının duyulması bizim için onur verici oldu' dedi. 

New York merkezli, dünyanın en büyük mimari, iç mimari projeler ve tasarım ürünleri paylaşım platform ve ödül organizasyonu, Architizer'ın düzenlediği Architizer 2016 yarışmasının ödülleri açıklandı. Mimar Selim Erdil'in Çeşme- Paşalimanı'nda hayata geçirdiği 'Ma Vie La' projesi, "Mimari Betonarme" kategorisinde jüri elemelerini geçerek halk oylamasında birincilik ödülünü kazanan ilk Türk yapımı proje oldu. 

'Tasarımlarımız, çözüm odaklıdır' Projeyi ortağıyla yaklaşık 2 yıl önce yapmaya karar verdiklerini belirten Mimar Selim Erdil, 'Bu tarz projelerin ve bu kalitede ve tasarımda villalann, Çeşme'de olması gerektiğini düşünüyorduk. 

Kendimize farklı bir kulvar açmak için bu kadar iddialı bir projeyle yanşmaya girdik. Bu segmentte Çeşme'de çok fazla alternatif olmadığı için farklı tasarımlarımızla piyasaya gimıek istedik. 

1954'ten beri İzmir'de çalışan Erdil İnşaat'ın 3'üncü nesil yöneticisiyim. Arsayı satın aldığımızda çok dik ve yamaç üzerinde olduğunu fark ettik. Arsanın yapısından dolayı da birtakım radikal çözümler bulmak zomnda kaldık. Bu radikal çözümler de binanın çok çarpıcı bir forma sahip olmasına neden oldu. Binanın şekilleri keyfi değildir. Kendi kendimize yaratmamızdan ziyade sorunları çözmeye yönelik olduğu için bina bu şekilde ortaya çıkthTasanmlarımız çözüm odaklıdır. Tasanmın daima işlevin formu olmasını hedefliyoruz. Tarzımız da minimal olduğu için bu tarz bir bina ortaya çıktı' dedi. 


Binanın 8 metresi havada asılı duruyor Önemli mühendislik ve mimari tekniklerle tasarlanan yapınrn '16 metre uzunluğundaki kütlesinin 8 metresinin havada olduğunu söyleyen Erdi], sözlerini şöyle sürdürdü: Teknik olarak binanın 16 metre uzunluğunda kütlesi var. Binanın yansı yani 8 metresi havada asılı duruyor. Konsol dediğimiz bu havada asılı kalma dununu Türkiye'de bir rekordur. Zaten yurtdışında da oldukça az örneği var. Yapı teknikleri anlamında ve özellikle brüt betonda Türkiye'de hiç rastlanmayan teknikler kullanıldı. Ödül almasını sağlayanlar da bu özellikleri oldu. 


Türkiye'nin adını duyurma onur verici Bu yanşmada ilk ve tek bir Türk projesinin birinci olduğunu dile getiren Erdil, 'Daha önce başka bir dalda da Türk projesinin mansiyon aldığını biliyorum. Gördüğümüz en büyük uluslararası tasarım yanşmasında 'Ma Vie La' ile birinci olmamızdan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonraki projelerimizde de bu çizgimizi sürdüreceğiz. Zaten çizgimiz 1954'ten beri devam ediyor. Şu anda da kendimizle rekabet halinde olduğumuz için artık çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Bu proje ya da yeni projelerimizle yarışmalara katılmaya devam edeceğiz. Uluslararası alanda Türkiye'nin adının duyulması bizim için onur vericidir' dedi. 


100 farklı kategori altında ödül alan başanlı projelere, Joseph Altuzana, Paola Antonelli, Yves BEhar Liz Diller, Rem D. Koolhaas, David Rockwell ve lan Schrager gibi dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılardan oluşan 300'den fazla jüri üyesi tarafından karar veriliyor. Aralarında 'Ma Vie La' projesinin de bulunduğu 2016 nın kazanan projelerine Phaidon yayınevinin çıkaracağı özel bir kitapta da yer verilecek.


Haber Expres



Haber Hürriyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyaca ünlü tasarım portalı Architizer'ın düzenlediği yarışmada, mimar Selim Erdil'in Çeşme'deki projesi Ma Vie La' birinci oldu. 


NEW York merkezli, dünyanın en büyük mimari, iç mimari projeler ile tasarım ürünleri paylaşım platformu Architizer'ın düzenlediği "Architizer A+ Awards 2016' yarışmasının ödülleri açıklandı. Amerika Houston Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu mimar Selim Erdil'in Çeşme Paşalimanı'nda hayata geçirdigi "Ma Vie La' projesi bilinci oldu. Ma Vie La, Mimari Betonarme' kategorisinde jüri elemelerini geçerek halk oylamasında birincilik odülünü kazanan ilk Türk yapımı proje unvanını kazandı. 


ÜÇÜNCÜ KUŞAK TEMSİLCİSİ 

İzmir ve İstanbul'da başarılı projelere imza atan ve 1954'den beri faal olan Erdil İnşaat'ın yöneticisi Selim Erdil, "Türkiye'nin başarılı yüksek mimarı Orhan Erdil'den aldığım bayrağı, hayata geçirdiğim ve gelecek projelerimle üçüncü kuşak olarak daha ileriye taşımaktan ve ülkemize bu ödülü getirmekten çok mutluyum. Erdil inşaat ekibi ile birlikte ödülü almak için 12 Mayıs'ta New York'ta yapılacak gala gecesine katılacağız" bilgisini aktardı. 


Ünlü isimler belirliyor 

Önemli mühendisler ve mimari tekniklerle tasarlanan yapı. 16 metre uzunluğundaki kütlesinin 8 metresini konsol olarak havada taşıyor. En büyükten en küçük ölçege kadar tümüne yakını el isçiliği ile yapılmış olan Ma Vie La' ince detayları için ilmek ilmek İslenen bir proje olmasıyla bu ödülü almaya hak kazanacak 100 farklı kategori altında ödül alan başarılı projelere, Joseph Altuzarra. Paola Antonel. Yves B£har Uz Diller, Rem D. Koolhaas. David Rock weil ve lan Schrager gibi dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılardan oluşan 300'den fazla Jüri üyesi tarafından karar veriliyor. Aralarında Ma Vie La' projesinin de bulunduğu 2016'nın kazanan projelerine Phaidon Yayınevi'nin çıkaracağı özel bir kitapta da yer verilecek. 


Hürriyet Ege




Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DÜNYANIN en büyük mimari, iç mimari projeler ve tasarım ürünleri paylaşım platformu ve ödül organizasyonu Architizer'ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2016 yarışmasının ödülleri açıklandı. Mimar Selim Erdil'in Çeşme Paşalimanı'nda hayata geçirdiği 'Ma Vie La' projesi, "Mimari Betonarme" kategorisinde jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birincilik ödülünü kazanan ilk Türk yapımı proje oldu. Selim Erdil, "Orhan Erdil'den aldığım bayrağı, üçüncü kuşak olarak projelerimle daha ileriye taşımaktan ve ülkemize bu ödülü getirmekten dolayı çok mutluyum" dedi. Selim Erdil ve Erdil İnşaat ekibi, ödülü almak için 12 Mayıs'ta New York'ta yapılacak gala gecesine katılacak. 


Yeni Asır



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmirli mimar Selim Erdil'in eseri, New York'ta Architizer'ın düzenlediği etkinlikte 300'den fazla jürinin elemesini geçti, halk oylamasıyla birinci oldu 


Kitapta yer alacak 

100 farklı kategoride ödül alan projelere, dünyaca ünlü 300'den fazla jüri karar veriyor. Aralarında 'Ma Vie La'nın da bulunduğu 2016'nın kazanan projeleri, Phaidon yayınevinin çıkaracağı özel kitapta yer alacak. 


Çeşme Paşalimanı'nda ABD'deki Houston Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren mimar Selim Erdil'in, Çeşme Paşalimanı'ndaki 'Ma Vie La' projesi, Mimari Betonarme' kategorisinde jüri elemelerini geçmeyi başardı, yapılan halk oylamasında birincilik ödülünü kazanan ilk Türk yapımı proje oldu. 


Erdil'in oğlu 

Ülkenin başarılı mimarlarından babası Orhan Erdil'den aldığı bayrağı, üçüncü kuşak olarak daha ileriye taşımaktan mutlu olduğunu söyleyen Selim Erdil, "Projemle ülkemize bu ödülü getirmekten mutluyum" dedi. 


Milliyet Ege



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyaca ünlü tasarım portalı Architizer’in düzenlediği yarışmada bir Türk projesi olan “Ma Vie La” kazandı.


New York merkezli, dünyanın en büyük mimari, iç mimari projeler ve tasarım ürünleri paylaşım platform ve ödül organizasyonu Architizer'ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2016 yarışmasının ödülleri açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu mimar Selim Erdil'in Çeşme, Paşalimanı'nda hayata geçirdiği 'Ma Vie La' projesi, "Mimari Betonarme" kategorisinde jüri elemelerini geçerek halk oylamasında birincilik ödülünü kazanan ilk Türk yapımı proje oldu. Önemli mühendislik ve mimari tekniklerle tasarlanan yapı, 16 metre uzunluğundaki kütlesinin 8 metresini konsol olarak havada taşıyor. En büyükten en küçük ölçeğe kadar tümüne yakını el işçiliği ile yapılmış olan "Ma Vie La" ince detayları için ilmek ilmek işlenen bir proje olması ile bu ödülü almaya hak kazandı.  İzmir  ve İstanbul'da başarılı projelere imza atan ve 1954'den beri faal olan Erdil İnşaat'ın yöneticisi Selim Erdil, "Türkiye'nin başarılı Yüksek Mimarı Orhan Erdil'den aldığım bayrağı, hayata geçirdiğim ve gelecek projelerim ile üçüncü kuşak olarak daha ileriye taşımaktan ve ülkemize bu ödülü getirmekten çok mutluyum" diye konuştu. Selim Erdil ve Erdil İnşaat ekibi, ödülü almak için 12 Mayıs'ta New York'ta yapılacak gala gecesinde katılacaklar. Aralarında "Ma Vie La" projesinin de bulunduğu 2016'nın kazanan projelerine Phaidon yayınevinin çıkaracağı özel bir kitapta da yer verilecek.


Sabah Egeli 



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Erdil İnşaat yöneticisi, İzmirli mimar Selim Erdil, 'Ma Vie La' isimli projesiyle mimari alanda dünyanın en büyük ödül organizasyonunda büyük başarı elde etti. Amerika New York merkezli Architizer'ın düzenlediği. 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasının 'Mimari Betonarme' kategorisinde jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci ™ oldu. Selim Erdil ve ekibi, 12 Mayıs'ta New York'ta ödülü alacak. Proje, bu ödülü kazanan ilk Türk yapımı olmasıyla da dikkat çekti. 


Posta Ege


Geri Dön