19 / 04 / 2024

Çeşme TOKİ projesinin yeni planı onaylandı!

Çeşme TOKİ projesinin yeni planı onaylandı!

Yeni plana göre konutlar 3 katlı olacak. Eski plana göre 4 bin 838 kişinin yaşaması öngörülen alanda bu sayı, 3 bin 772'ye indirildi. Yeni planın STK ve odalarda kabul göreceği tahmin ediliyor.



TOKİ'nin Çeşme'de yapımı devam ederken mahkeme tarafından iptal edilen konutlarla ilgili yeni plan onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir ve Çeşme belediyelerinin itiraz ettiği projenin yeni planında yoğunluğu düşürdü. 


Yükseklik 9.50 metre 

Dört katlı konutların öngörüldüğü proje, üç katlıya dönüştü. Eski plana göre 4 bin 838 kişinin yaşamasının düşünüldüğü alandaki kişi sayısı 3 bin 772'ye indirildi. Egedesonsöz'den Fatih Yapar'm haberine göre Çeşme Reisdere'de yargı kararıyla durdurulan projede yeni gelişmeler oldu. İdare Mahkemesi'nin önce yürütmeyi durdurma, ardından da iptal ettiği konut projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgenin yeni planını onayladı, ayrıca bazı kritik düzenlemelere gitti. Karara göre, en 0.80, yükseklik en çok 9.50 metre oldu. Onaya sunulan planda nüfus da 1067 kişi azaltıldı. 


Dev proje ikinci kez askıya çıktı 

TOKİ'nin yüzde 500'lük inşaat yoğunluğu artışı ile yapımına başlamayı planladığı 1153 konutluk projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığfndan onay geldi. Bakanlık, 5 binlik yeni imar planlarında revizyona giderek bir kez daha askıya çıkardı. 


Sessizlik

Çeşme'deki STK'ların ve odaların, yeni plana tepkilerinin ne olacağı merak ediliyor. Bu konuda henüz bir tepki olmadı. Buralarda, ticaret, ticari ve sosyal servisler, büro hizmetleri, yönetim birimleri, kültürel tesisler le konut kullanımlarının olabileceği ifade edildi. 


Milliyet 



Geri Dön