25 / 04 / 2024

Çeşme TOKİ Reisdere'de son durum ne?

Çeşme TOKİ Reisdere'de son durum ne?

TOKİ Reisdere'de son durum ne? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çeşme'de tartışmalara neden olan TOKİ planı hakkında yürütmenin durdurulması kararı olmasına rağmen süreci devam ettirme kararı aldı.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çeşme'de tartışmalara neden olan  TOKİ  planı hakkında yürütmenin durdurulması kararı olmasına rağmen süreci devam ettirme kararı aldı. 

Bakanlık, bölgede 1300 kişilik konutun önünü açan planda sorumluluğu TOKİ'ye yüklerken planı askıya çıkarttı. Egedesonsöz'den Fatih Yapar'm haberine göre İzmir'de tartışmalara neden olan TOKİ tarafından yapılacak konutlarla ilgili süreç devam ediyor. 

Yoğunluk artacak Birinci etap alanda 550 konut, 600 kişilik cami ve 2 büfe yer alıyor. 2. etapta ise 603 konut, 4 büfe, birer 32 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise ve 600 kişilik cami bulunuyor. 

Bir ay kalacak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'nin de dava açtığı bölgede 4 katlı binaların önünü açan imar planı düzenlemesi askıya çıkartıldı. Planın, 30 gün boyunca askıda kalacağı ifade edildi. TOKİ tarafından yapılacak binaların olduğu alan iki etap olarak planlandı. Yargı süreci devam ettiği halde planın askıya çıkarılması, tepki gördü. 


Milliyet Ege


Geri Dön