18 / 04 / 2024

Cevahir'in koridorlarındaki küçük mağazalar birleşecek!

Cevahir'in koridorlarındaki küçük mağazalar birleşecek!

Cevahir'in koridorlarında kalan ve kiracı sorunu yaşayan mağazaları birleştirilerek bu alanlar daha çekici hale getirilecek



Cevahir Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Vahit İpekçi, yıllardır ünlü markaları ağırlayan Cevahir'in koridorlarında kalan ve kiracı sorunu yaşayan mağazaları birleştirerek bu alanları daha çekici hale getireceklerini söyledi. Arka koridorlarda kalan mağazaları birleştirip güçlü markaları buralara çekeceklerini söyleyen İpekçi, "Tüm arka koridoru aynı mağazaya vereceğiz, örneğin 6 mağazayı birleştirerek tek mağaza haline getirip bu alanları 'destinasyon shop' dediğimiz hedef mağazalar haline getireceğiz" diye konuştu. Mango ve CNA için bu yolla mağazalar açtıklarını belirten İpekçi bu mağazalar markaların Türkiye'deki en çok ciro yapan mağazaları olduğunu söyledi.

Ziyaretçi sayısı düşmedi

Her ay önceki yılın aynı ayına göre ziyaretçi sayısında artış yaşadıklarını söyleyen İpekçi, "AVM'lerin en önemli göstergesi kapı girişleridir. 2008'de 17 milyon olan ziyaretçi sayımız bu yıl 19 milyona yaklaştı. Gelecek yıl 20 milyonu geçmek istiyoruz" diye konuştu. İpekçi ayrıca geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelip ilk mağazasını açan Nandos'un dışında bu yıl ocak ayında Festiva Sports Cafe, Ctiy Blassery ve Perlati House'un da Cevahir AVM'de yerini alacağını ifade etti. Bir AVM için en önemli 3 kriterin ulaşım, görülebilirlik ve lokasyon olduğunu ifade eden ipekçi "Bir AVM için gerekli ulaşım, lokasyon ve görülebilirlik açısından en iyi Alışveriş Merkezi Cevahir. Şehrin içinde olması ziyaretçiyi artırıyor" dedi.

'EN ÇOK CİRO YAPAN MARKALAR BURADA'

 Faaliyete geçtikleri günden beri büyük markaların cirosal anlamda amiral gemilerini ağırladıklarını  ifade eden İpekçi artık arka koridorlarda da büyük mağazaların olacağını, bu mağazalar için ünlü markalarla görüşmeye devam ettiklerini belirterek, "Bu yolla arka koridorları  değerlendirip büyük markaların amiral gemilerini buralarda ağırlayacağız Cevahiri büyük markaların amiral gemilerini ağırlayan liman haline getireceğiz" dedi. Yerli ve yabancı birçok markanın Türkiye'deki en çok ciro yapan mağazasının Cevahir'de olduğunu dile getiren İpekçi, Türkiye'deki 50 markanın ciro açısından bir ve iki numaralı mağazasının da burada olduğunu söyledi. Cevahir Alışveriş Merkezi'nin kuruluşundan gelen bir dezavantajının olduğunu belirten Vahit İpekçi, "Cevahir'in proje sırasında bir fuar merkezi olarak düşünülmüş sonra yapım esnasında alışveriş merkezine dönüştürülmüş, bu bir dezavantaj ancak geniş tavanları ve meydanları olması nedeniyle bir avantaj" diye konuştu.

"Bu yolla arka koridorları  değerlendirip büyük markaların amiral gemilerini buralarda ağırlayacağız Cevahiri büyük markaların amiral gemilerini ağırlayan liman haline getireceğiz" dedi. Yerli ve yabancı birçok markanın Türkiye'deki en çok ciro yapan mağazasının Cevahir'de olduğunu dile getiren İpekçi, Türkiye'deki 50 markanın ciro açısından bir ve iki numaralı mağazasının da burada olduğunu söyledi. Cevahir Alışveriş Merkezi'nin kuruluşundan gelen bir dezavantajının olduğunu belirten Vahit İpekçi, "Cevahir'in proje sırasında bir fuar merkezi olarak düşünülmüş sonra yapım esnasında alışveriş merkezine dönüştürülmüş, bu bir dezavantaj ancak geniş tavanları ve meydanları olması nedeniyle bir avantaj" diye konuştu.

Araba için başvuru 15 bin

Gerçekleştirdikleri yılbaşı kampanyasına katılanlara çekilişle 5 adet Peugeut206 vereceklerini dile getiren Vahit İpekçi, "Sadece geçen pazar günü 2 bin 800 kişi kampanyaya başvurdu. Haftalık 15 bin kişilik bir katılım söz konusu. Yıl başına kadar 120 bin kişinin kampanyaya katılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Ender BAYAR/Gazete Habertürk


Geri Dön