28 / 03 / 2024

Cevahirler otelciliği sevdi!

Cevahirler otelciliği sevdi!

Cevahir Ailesi son yıllarda turizm yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Ailenin kamuoyunda en çok tanınan ismi İbrahim Cevahir bazı işlerinde kardeşleri Mehmet ve Reşat Cevahir ile ortak...




Cevahir Ailesi son yıllarda turizm yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Ailenin kamuoyunda en çok tanınan ismi İbrahim Cevahir bazı işlerinde kardeşleri Mehmet ve Reşat Cevahir ile ortak. Ancak son yıllarda kardeşlerin bağımsız yatırım yaptıkları da dikkatimizi çekiyor. 


Örneğin, Türkiye'nin ilk beş yıldızlı kongre oteli olan Grand Cevahir ve Maltepe'deki Cevahir Otel İstanbul Asia'ya tüm kardeşler ortak. 


Ancak Mehmet Cevahir ve ailesi otel yatırımlarını "Cevahir Biz" adıyla açıyor. Tüm işlerini "Cevahir Biz Grubu" çatısı altında toplayan Mehmet Cevahir, Sultanahmet'teki butik otelinin ardından ikinci otelini Cevahir Biz Gayrettepe adıyla geçen ay açtı. Aslında otelin 2012 yılında açılması planlanıyordu ama hazırlıklar bu yıl tamamlanabildi. Otel 16 Eylül itibariyle hizmet vermeye başladı. 


Pirelli'nin eski ofis binasının yerinde yapılan otel, eski yapıları andıran zarif dış mimarisiyle dikkatimizi çekti. 3 kral dairesi dahil 104 odalı ve beş yıldızlı olduğunu öğrendiğimiz iş oteline genel müdür olarak Ogün Turanlı atanmış. Turanlı'yı perakende sektörü, en son Viaport'un genel müdürlüğünü yapan isim olarak hatırlıyor. Aslında Turanlı, Cevahir Ailesiyle çalışmaya yabancı değil. Kendisi 2006-2008 yılları arasında Grand Cevahir Otel'de ön büro müdürlüğü yapmış. 


Para


Geri Dön