25 / 04 / 2024

Çevre Koruma için 3 ayrı denetim birimi kurulacak!

Çevre Koruma için 3 ayrı denetim birimi kurulacak!

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hafriyat, inşaat atıkları, egzoz gazı emisyonu ve bitkisel atık yağlar konularında 3 ayrı denetim birimi kurulacak.



Konu önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkanlık Yazısı’yla gelen ve Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları, egzoz gazı emisyonu ve bitkisel atık yağlar konularında 3 ayrı denetim birimi kurularak, yetki devri alınması konusu Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararla birlikte; kurulacak olan söz konusu denetim birimlerine; şikayetleri değerlendirme, planlı/plansız denetimleri gerçekleştirme ve ihlal durumunda ise idari yaptırım uygulayabilme yetkisi verildi.


KAYNAK SULARI ASKİ’YE

Toplantıda ayrıca, yasa gereği Başkent’teki tüm kaynak sularının bağlandığı Büyükşehir Belediyesi’nin, bu konudaki yetkisini ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devretmesi de karara bağlandı. Başkanlık Yazısı’nda 6360 Sayılı Kanun gereği Büyükşehir’e devredilen kaynak sularının her türlü hak, alacak ve borçlarıyla birlikte ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi görüşüldü. Karar oy birliğiyle kabul edildi.


Hürriyet


Geri Dön