19 / 04 / 2024

Chocnette'ın hedefi 2 bin şube!

Chocnette'ın hedefi 2 bin şube!

Boğaziçi'nde okurken kendi işlerini kurmak isteyen 3 arkadaş, çikolata şelalesi fikri ile yeni bir sektör yarattı



Bir yılda 20 şubeye ulaşan girişimcilere dünyadan ortaklık teklifi yağıyor

Mehmet Fatih Kacır, Murat Ceylan ve Abdülkadir Karagöz, bir gün bir fikir buldular ve dünyaları değişti. Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaş olan üç genç girişimci fuarlarda gördükleri çikolata şelalesi fikrini ticari hale getirdi. Bunun için aylarca çikolatanın karışımını üniversitedeki odalarında deneyen ve yurttaki öğrencilere de deneten üç arkadaş sıvı çikolata ile meyveyi bir araya getirerek kendi sektörlerini yarattılar. Kacır ve Ceylan Boğaziçi Endüstri Mühendisliği'nden yeni mezun oldular. Karagöz ise yine Boğaziçi Üniversitesi İşletme'de son sınıf öğrencisi. Üniversitede başladıkları girişim şimdi kocaman bir şirkete dönüştü.

SIVI ÇİKOLATA VE MEYVE TUTTU

Soy isimlerinin ilk hecelerini verdikleri Kaceyka isimli şirketi kurduktan sonra chocnette markasıyla başladıkları ticari hayatlarında şu anda dolu dizgin bir başarı grafiği yakalamış durumdalar. Ortaklar kuruluş öykülerini ise şöyle anlattı: "Sıvı çikolata ile meyveyi bir araya getirmek istedik. Bunun için kazan olması gerekiyordu. Cebimizdeki son parayla Çin'den üç kazan getirdik. İkinci günde bozuldular. İngiltere'de bu alanda üretim yapan fabrika ile konuştuk ama hem pahalı hem de ancak 1 ay günde 12 saat çalışabileceğini söylediler. Biz de bir atölyede günde 12 saat ve 365 gün çalışabilecek bir kazan imal etmek için çalışmaya başladık. Aylar sonra ve 25 bin liralık bir harcama ile istediğimiz gibi kazanı ürettik. İlk yerimizi Olivium'da açtık. Kazandığımızla hemen ikinci makine ve yerimizi açmaya yönlendirdik. İlk üç yerden sonra ise franchising vermeye başladık. Şu anda 20 şubemiz var. Gelen talep ise bin 500 adet civarında."

HEDEFİMİZ DÜNYA ZİNCİRİ OLMAK

Şirket ortaklarından Mehmet Fatih Kacır bu aşamadan sonra hedeflerinin yurtdışına açılmak olduğunu ve Arap ülkelerinden ciddi tekliflerin gelmeye başladığını söyledi. Kacır "Bizim hedefimiz dünya markası olmak. Önemli teklifler geldi. Biz ise bir Türk şirket ile birlikte ortak olarak yurtdışına açılmak istiyoruz" dedi. Franchising başvurusunun kabul edilmesinin ardından makine ve dolapların verildiğini söyleyen Kacır "5 yıllık anlaşma için 28 bin dolarlık bir ücret talebimiz var" diye konuştu.

Sırada Nişantaşı ve Bağdat var

Mehmet Fatih Kacır, bundan sonraki hedeflerinin Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde de yer açmak olduğunu söyledi. Kacır, bunun dışında Güney illerinde turistik bölgelere de açılmak istediklerini vurguladı. Kacır, www.chocnette.com sitelerinden de franchise teklifi aldıklarını belirterek "Amacımız 2 bin şubeye ulaşarak dünya zinciri olmak" diye konuştu.
İbrahim Acar/Star


Geri Dön