19 / 04 / 2024

CHP'den İstanbul için Kent Suçları İzleme Kurulu!

CHP'den İstanbul için Kent Suçları İzleme Kurulu!

CHP İstanbul İl Başkanlığı, kentteki imar planları ve projelerini mercek altına alarak, kente karşı işlenen suçları izleme kararı aldı. Bu doğrultuda İstanbul İl Başkanı'nın başkanlığında Kent Suçları İzleme Kurulu kuruldu.




CHP İstanbul İl Başkanlığı, kentteki imar planları ve projelerini mercek altına alarak, kente karşı işlenen suçları izleme kararı aldı. Bu doğrultuda İstanbul İl Başkanı'nın başkanlığında Kent Suçları İzleme Kurulu kuruldu. Kurul, yerel yönetimlerin, merkezi yönetim birimlerinin ve özel birimlerin attıkları adımları inceleyerek kamuoyuna duyuracak. 


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın talimatıyla İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde Kent Suçları İzleme Kurulu adıyla İstanbul'a karşı işlenen, "kent suçları"nı mercek altına alacak. İmar planları ve projeleri izleyecek olan kurul, yerel yönetimler, merkezi yönetim birimleri ve özel sektörün izlenmesi kararını aldı. 


Karayalçın'ın başkanlığında 11 üyeden oluşacak olan kurul, İstanbul için merkezi yönetim ve yerel yönetim birimleri tarafından yapılan tüm planları ve plan değişikliklerini, kamu kesimi ve özel kesim tarafından hazırlanan belli ölçeğin üzerindeki ilgili tüm projeleri, merkezi yönetim ve yerel yönetimler tarafından alınan tüm arazi, alan ve arsa tahsis kararlarını izlemek, saptamak ve gerekli görüldüğünde hukuki yollara başvurmakla yükümlü olacak. 


Ayda bir toplanacak Ayda bir toplanması öngörülen kurul, gerekirse daha kısa aralıklarla toplanabilecek. Kurulun harcamaları için İstanbul'un seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden katkı alınabilecek. 

Kurulun oluşturulması, CHP'li belediyelere yönelik bazı yolsuzluk iddialarının gündemde olduğu bir döneme denk gelmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. 



Milliyet



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'un doğasına, tarihine ve kentsel yapısına karşı işlenen imar suçlarına ilişkin konuları takip etmek ve dava açarak konuları yargı sürecine taşımak için Kent Suçları İzleme Kurulu oluşturdu. 


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 3 ayda bir yayınlanacak bülten hazırladıklarını da söyledi ve ayrıca oluşturulacak, www.kentsuclari.org internet sitesi üzerinden halkı bilgilendireceklerini aktardı. 


PROTOKOL İMZALANDI 

İstanbul'da bulunan CHP'li 14 belediye fişkanı ile TMMOB'a bağlı meslek odası başkanları arasında 27 Mayıs'ta işbirliğine dayanışma protokolü imzaladıklarını hatırlatan Murat Karayalçm, bu protokolün 1 Aralık tarihinden itibaren geçerli hale geleceğini ifade etti. 


Karayalçın, "CHP Kent Suçları İzleme Kurulu, planların İstanbul'a ve İstanbullulara karşı suç niteliği taşıdığım düşünmesi durumunda bunlan yargıya taşıyacak" dedi. Karayalçm, CHP'nin kent suçlarına yönelik 2010 yılından bu yana 192 dava açmış olduğunu söyledi. 


Karayalçın, "İstanbul'un taşma, toprağına hem İstanbul'daki ilçe belediyeleri hem de 9 bakanlık ve birim müdahale edebiliyor. Halkımız uygulanmayan mahkeme kararlarının uygulanmasını sağlayacak güce sahiptir. Bizim bu konudaki umudumuz İstanbul halkıdır" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön