24 / 04 / 2024

Cide Kız Yurdu'nun temeli atıldı!

Cide Kız Yurdu'nun temeli atıldı!

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Kız Kuran Kursu ve Yurdu’nun temeli yapılan törenle atıldı. İlçe Müftülüğünce PTT binası bitişiğindeki arsaya, yurt binasının temeli törenle atıldı. İşte ayrıntılar...



İlçe Müftülüğünce PTT binası bitişiğindeki arsaya Kız Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu binasının temeli gerçekleşen törenle atıldı. 


Temel atma törenine AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, Belediye Başkanı Nejdet Demir, Kaymakam Fatih Demir, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergün İl Encümen Üyeleri Mevlit Ersin, İmran Ata, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihan Türkmen Boz ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde Din görevlilerince ilahiler okundu. İstiklal Marşının okunmasından sonra Gökçeören Konakyanı İmam Hatibi Yusuf Yenigün, Kur’an- Kerim okudu. Ardından İlçe Müftüsü Adem Yıldız tarafından konuşma yapıldı. Yıldız konuşmasında şunları söyledi; “Arsanın tahsisini sağlayan Belediye Başkanı Nejdet Demir’e ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim. Müftülüğümüzce yakın zamanda Günebakan Köyünde yine bir Kur’an Kursu Binası temeli attık. Daha sonra Yalçın köyünde bir vatandaşımız betonarme iki katlı evini vakfımıza bağışladı. Şimdi de Kur’an Kursu ve kız öğrenci yurdu binasının temelini atıyoruz. Zemin katta 4-6 yaş çocuklar içinde dini eğitim vermek için derslikler, 1 katta diğer öğrenciler için 4 derslik, idare, öğretmenler odası, 2. Ve 3 katlar odalar içerisinde WC ve banyoların olduğu pansiyon bölümü, 4. Kat yemekhane, mutfak ve 2 adet sosyal bölüm 5. Kat mescid ve çok amaçlı salonu yer alıyor. Ben binanın yapımına katkı sağlayan hayırseverlerden Allah razı olsun diyorum. İnşallah arsa bulduğumuz takdirde erkek kuran kursu ve yurdunu da bize nasip eder” dedi.


Ak Parti Milletvekili Metin Çelik ise konuşmasında kısaca şunları söyledi” Böylesine Mübarek bir ayda hayırlı bir temel atma töreni için Cide’de bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bugün temeli atılan binada yetişecek çocuklarımız İnşallah Cide’mize, İlimize, Ülkemize hayırlı birer evlat olurlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca, Cide’nin sorunlarını yakından biliyorum. Tüm ilçelerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi

Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir ve Kaymakam Fatih Demir tarafından birer konuşma yapılırken, İl Müftüsü Osman Aydın ise Kur’an öğrenmek ve öğretmek en hayırlı iştir sözünü hatırlattı. Aydın, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve dualar ile Cide Kız Kuran Kursu ve Yurdu binasının temeline ilk harç kondu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön