20 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları bu haftaya nasıl başladı? Buğday alım fiyat kaç TL? İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları bu haftaya nasıl başladı? Buğday alım fiyat kaç TL? İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi son dakika buğday alım fiyatlarını merak ediyor ve borsalardaki güncel fiyatları araştırıyor. Peki buğday fiyatlarında son durum ne oldu? Buğday alım fiyatları kaç lira? Hangi borsada buğday ne kadar? İşte 4 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi...



Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik hasadın 2 hafta geciktiğine dikkat çekti ve buğdayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; Çevik, buğday hasadının gelecek günlerde sıcaklığın etkisiyle başlayacağının altını çizdi ve "Cuma günü itibarıyla baktığımızda borsamızda buğdayın ton fiyatı 6 bin 800 lira ile 7 bin 350 lira arasında işlem görüyordu. Şu an TMO’nun verdiği fiyat, prim desteğiyle birlikte piyasanın üstünde bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları bu haftaya nasıl başladı? Buğday alım fiyat kaç TL? İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

TMO’nun fiyat artışına giderek doğru bir karar aldığına vurgu yapan  Adana  Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, piyasa şartlarına göre fiyatın revize edilmesi gerektiğini daha önce gündeme getirdiklerinin altını çizdi. TMO’nun fiyatları illaki yükseltecek diye bir kaidenin bulunmadığına ve aynı da kalabileceğine dikkat çeken Doğru, “Her hafta dünya fiyatlarına göre yurt içi piyasada TMO fiyatını regüle etmeli” diye konuştu ve buğday ton fiyatlarının 6.050 TL olarak duyurulduğu zaman TMO'nun o fiyattan buğday alamadığını belirtti. 

“Artı bin lirada prim vardı. Bu fiyatla ürün alamayınca ve piyasa yükselince fiyatta düzenlemeye gidildi. Başından beri Çiftçiler Birliği olarak bizim teklifimiz buydu” ifadelerini kullanan Çevik,  Adana’da buğdayın tonunun 6 bin 700 lira ile 6 bin 800 lira civarında olduğunu dile getirdi. 

Peki buğday fiyatlarında son durum ne oldu? Buğday alım fiyatları kaç lira? Hangi borsada buğday ne kadar? İşte 4 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön