04 / 05 / 2024

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

Çiftçilerden buğday fiyatları için dikkat çeken açıklamalar geldi. Maliyet artışları karşısında sıkıntılı günler geçiren çiftçiler buğday taban fiyatının 7 TL olmasını beklediklerini açıkladı. Peki güncel buğday fiyatları kaç lira? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...



Buğday üreticileri, her sene Mayıs'ın ortalarında belirlenen belirlenen buğday taban fiyatının bir an önce açıklanmasını istiyot. Ziraat odası başkanları, geçtiğimiz sene tonu 2.250 TL olan ekmeklik buğdayın taban fiyatının bu sene en az 7 TL olmasına ilişkin çağrıda bulundular. 

7 TL'nin altındaki bir fiyatın üreticiyi kurtarmayacağının altını çizen Şanlıurfa Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, "Şanlıurfa’nın ekim alanlarının yüzde 10’unda buğday ekimi var. 1 milyon dönüm üzerinde üretim yapıyoruz. Bu sene de kuraklık var. Üretici girdi maliyetlerinden dolayı ekemedi. Fiyatlar çok yüksek, mercimeğe yöneldi çiftçi" açıklamasında bulundu.

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

BUĞDAYA DESTEK SAĞLANMALI 

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Çiftçi, buğday yerine mısır ve soya ekiyor. Bu yıl bütün ürünlerde hava koşullarından dolayı hasat gecikecek, karpuzda da gecikme var. Buğday ülkemiz için zaruri bir ihtiyaç. Fiyattan daha da önemlisi devlet, buğdayı desteklemeli" diye konuşarak, bunun 10 kuruş olmadığına, soyaya ve ayçiçeğine 6 kuruş verildiğini, buğday için de benzer bi destek beklediklerine dikkat çekti. 

Doğan, konuyla ilgili olarak “1 dönümde 750 kilo alıyoruz. Çiftçiyi kurtarması için fiyatın 6 liranın üzerinde olması gerekir. Adana’da buğdayda ekim alanları azaldı. Üretici buğdaydan para kazanamıyor artık” açıklamasında bulundu. 

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise buğday fiyatına ilişkin olarak, 6 TL'nin üzerinde maliyeti olan buğdayın 7.617 liradan düşük açıklanmasının, çiftçiyi enflasyona yenik düşüreceğinin altını çizdi. 

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi... 

Aydınlık'tan Sibel Koç Güven'in haberine göre; Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ise buğday fiyatlarına ilişkin olarak, "Havaların serin gitmesinden dolayı buğdaylarımız daha olgunlaşmadı. Tav sıcakları bir anda bastırırsa geçen sezon gibi mayısın sonunda hasat yapılabilir ancak şu anda görünen haziran içerisinde hasadımız başlayacak" diye konuştu, merak konusu olan buğday fiyatlarında ciddi bir yükseliş de beklediklerine vurgu yaptı. 

"Çünkü girdi maliyetleri ve tohum fiyatları yüzde yüzün üzerinde arttı. 2 lira 20 kuruşa aldığımız Buğday tohumu bu sezon 5 lira 50 kuruş ila 6 lira 50 kuruş arasındaydı" açıklamasında bulunan Tanyeri, durum bu şekildeyken buğdayın 7 TL üzerinde olmasını beklediklerine dikkat çekti. 

Peki güncel buğday fiyatları kaç lira? İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön