25 / 04 / 2024

Çiftçinin baş tacı olacak tohum! Suya ihtiyaç duymuyor, kuraklıkta bana mısın demiyor! Gübre ve ilaç derdi yok

 Çiftçinin baş tacı olacak tohum! Suya ihtiyaç duymuyor, kuraklıkta bana mısın demiyor! Gübre ve ilaç derdi yok

Anadolu'da bir dönem kullanılan ancak son dönemde azalan susuzluğa dayanıklı olarak geliştirilen "Cemre" ve "Efe" adlı yerli tohumların deneme ekimleri başarıyla sonuçlandı. BU tohumlar ketende sussuzluğa dayanıklı olması nedeniyle öne çıkıyor.



Dünya genelinde gıda tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle tarım milliyetçiliği de yeniden gündeme geldi. Hem tecrübe hem de ürün anlamında oldukça zengin olan Anadolu'nun yerli ürünleri de yavaş yavaş piyasadaki yerini almaya başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön