27 / 03 / 2024

Çiftçiye gübre yerine mermer tozu satan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu'ndan pes dedirten açıklama: Bu da bir gübre

Çiftçiye gübre yerine mermer tozu satan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu'ndan pes dedirten açıklama: Bu da bir gübre

Rize'de çay üreticilerine ucuz gübre diyerek satış yapılacağı duyuruldu. Çiftçiler ucuz gübreden satın alabilmek için kuyruk oldu. Gübrenin mermer tozu olduğu ortaya çıkınca 'kıyamet koptu' Çiftçiye mermer tozu satmaya çalışan Mustafa Sarıoğlu, 'O da bir gübre' diyerek kendini savundu.



 TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, sosyal medya hesabında çiftçiye gübre yerine mermer tozu satmaya çalışılmasının ortaya çıkması üzerine açıklama yaptı. Sarıoğlu, şunları söyledi:

Gübre, gübre, gübre. Dedik biz, gübrede de bu milleti diz çöktürmeyeceğiz. Ve ilk dağıtımı dedik, ‘çay gübresi yapılsın.’ Dün Rize’deydik, malumunuz. Çok güzel reklamımızı yaptılar, önce bir kere hepsine teşekkür edeyim. 100 milyon dolar versen, bu reklamı kimse yapamaz. Yalnız, yanlış yerde sabahladı herkes. Biz dersimize iyi çalıştık. Benim geri vitesim olmaz diye, ben defalarca söyledim.

"BAKTIM ARAÇLARDA TORBALARDA ETİKET YOK..."

Tekirdağ Malkara’dan çıkış yapacaktı gübreler. Gold gübre firma sahibi esasında ana ithalatçılardan bir tanesi bu. Hammadde veriyor aynı zamanda. URB Tarım, bizim adımıza bu anlaşmayı yaptı onlarla. Biz tabi Rize'de ziyaretlerimizi yaptık gübre dağıtımına geldiğimizde, canlı yayın yapıldı orada. Baktım araçlarda, torbalarda etiket yok, baskılı torba değil. Ben hemen orada telefon trafiğiyle, çıktım kamuoyu karşısına. Biz bu işin ticaretini yapmıyoruz. Bizim burada amacımız nakliye dahil 6 bin 900 liraya vermek. Aradaki farkı hesaplayın minimum 3 bin lira yine biz o takastan verdiğimiz üre gübreyle oradaki insanları üreten yürekleri güldürmenin, üretimin artmasının peşindeyiz. Biz etiketi olmayan ürünü ne üyelerimize dağıtırız ne alırız. Kabul etmeyiz. Bir iki gün içerisinde adam gibi tüm her şeyi net mevzuata uygun bir şekilde ilçelerinize kadar bunları dağıtacağız dedik ve ben ayrıldım.

Çiftçiye gübre yerine mermer tozu satan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu ndan pes dedirten açıklama: Bu da bir gübre


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön