26 / 04 / 2024

Cihan Kamer, Dubaili Emaar'ın yönetimini bıraktı

Cihan Kamer, Dubaili Emaar'ın yönetimini bıraktı

Başbakan Erdoğan'ın `yakın dostum' diye bahsettiği Cihan Kamer, Türkiye'de yatırıma ikna ettiği ve ortak olduğu Dubaili Emaar Properties şirketinden istifa etti



Dünyanın en yüksek binası olan 800 metrelik Burj Dubai ile dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall'un sahibi Emaar Properties şirketini Türkiye'de yatırıma ikna eden Cihan Kamer, şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Emaar Properties Yönetim Kurulu, 14 Kasım 2008'de toplanarak Cihan Kamer'in 31 Ekim 2008 tarihli istifa mektubunu gö-rüştü ve istifayı kabul etti.
Kamer'in istifa mektubundaki tarihin, 29 Ekim 2008'de yapılan yönetim kurulu toplantısından iki gün sonraya ait olması, istifada Hasan Doğan faktörünü gündeme taşıdı.
Emaar Properties'in 29 Ekim 2008'de yapılan yönetim kurulu toplantısında, temmuz ayında Bodrum'da vefat eden, Emaar Properties Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Hasan Doğan'ın yerine, Essamuddin Hussain İbrahim Galadari atanmıştı.
Şirketin yönetim kuruluna Doğan'ın yerine Galadari'nin atanmasından iki gün sonra Cihan Kamer, Emaar Properties'e istifa mektubunu verdi.
Cihan Kamer'den boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise 14 Kasım'daki toplantıda Ahmad Thani Rashed Almatrooshi atandı. Almatrooshi, aynı toplantıda Emar Properties Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kamer'in istifasından sonra Emaar Properties şirketinin yönetim kurulunda Türk üye kalmadı.

Arsayı Kamer almıştı
Emaar, Büyükçekmece'de 2 bin dönüm arsa üzerinde, 700 evden oluşan Toskana Vadisi adlı bir site inşa ediyor. Kamer, sitenin ilk etabının inşa edildiği 1700 dönümlük arsayı, 2005 yılında 60 milyon YTL'ye satın almıştı.

Milliyet

Geri Dön