26 / 04 / 2024

Cihangir İstek kimdir?

Cihangir İstek kimdir?

Mimar Cihangir İstek kimdir? Mimar Cihangir İstek, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Cihangir İstek, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte Cihangir İstek...



Cihangir İstek kimdir?

Cihangir İstek, 1964'de İstanbul'da doğdu. 1986'da İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mimar Turgut Cansever'in bürosunda çalıştı. 1986-1990 yılları arasında Londra'daki Crighton Design Consultants'da mimar olarak çalıştı; Renzo Piano, Ove Arup gibi mimar ve firmalarla ortak projelerde görev aldı; aynı yıllarda Bartlett School of Architecture, Advanced Architectural Studies'de yüksek lisans eğitimini yaptı.


1991'den beri çalışmalarını Tokyo'da sürdürmekte; 1994-98 yılları arasında Japonya Hükümeti'nin “Monbusho özel Bursu”nu kazanarak Tokyo üniversitesi'nde mimarlık doktorasını tamamladı. 2001 ve 2002 yıllarında Japonya'da bilim ve mesleki alanda başarı gösterenlere verilen “Japan Society for the Promotion of Science Fellowship” ödülünü aldı. 


2003'den beri çalışmalarını Tokyo'da kurucu-ortağı olduğu, mimarlıktan medya tasarımı, insan bedeni ve hareketlerine kadar farklı yaratıcı disiplinlerarasında çalışmalar yapan “MO:DiU: modus operandi design unit” ile sürdürmektedir. 


Cihangir İstek mimarlık ve tasarım pratiğinin yanısıra, 1996'dan beri Tokyo üniversitesi ve Tama Güzel Sanatlar üniversitesi dahil olmak üzere Japonya'nın çeşitli üniversitelerinde ve Amsterdam Berlage Institute of Architecture'da dersler verdi, proje stüdyosu, tasarım atölyesi yürütmenliği ve jürilerinde görev aldı. Halen, Tama Güzel Sanatlar üniversitesi, Mekansal İletişim Tasarımı Bölümü'nde proje dersleri vermektedir. Ayrıca, mimarlık, kent, mekansal iletişim, tasarım düşüncesi ve temsil biçimleri üzerine çeşitli yayın ve araştırmaları bulunmaktadır.


Mimar Cihangir İstek projeleri..

Company Hearts Bodyworks Studio (2004)

Garden Party (2003)

Travelling Cabin (2002)

Double-Takes (2001)

Visionplus7 (1999)

Pop-up Cafe (1998)

Kajigaya Mansion (1995)

K's Building (1993)



Geri Dön