27 / 04 / 2024

Cihangir'in merdivenleri yenileniyor!

Cihangir'in merdivenleri yenileniyor!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cihangir merdivenlerinin yenileneceği müjdesini verdi. İstişareler sonucu projelendirilen Salıpazarı yokuşu merdivenleri, renkli dokusu korunarak yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.



İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cihangir merpenlerinin yenileneceği müjdesini verdi. Bölge halkı ve sokak sakinleriyle yapılan istişareler sonucu projelendirilen Salıpazarı yokuşu merpenleri, renkli dokusu korunarak yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.


Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol ve kaldırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Altyapı kuruluşları İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ ve TÜRK TELEKOM ile koordineli olarak yürütülen çalışmalarla özellikle kullanımın yoğun olduğu İstiklal Caddesi’ne çıkan sokaklar başta olmak üzere, tüm ilçede titizlikle devam eden yenileme çalışmaları sokaklara ve caddelere pırıl pırıl bir görünüm kazandırıyor.


Yenilenerek halkın hizmetine açılan belediye hizmet binasında her çarşamba Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın da katılımıyla yapılan ve ayrıca 45 mahalleyi kapsayan 15 bölgede sorumlu Meclis Üyesi’nin başkanlığında her hafta yapılan Halk Meclisi toplantılarında gündeme gelen talep ve istekler doğrultusunda çalışmalarına yön veren Beyoğlu Belediyesi ekipleri, Cihangir bölgesinde de çalışmalarını sürdürüyor.


MERDİVENLERİN RENKLİ DOKUSU KORUNACAK


Geçtiğimiz Ramazan ayında İlyas Çelebi Sokakta yapılan sokak iftarı programında Salı Pazarı yokuşu merpenlerinin alt yapısıyla birlikte yenileneceği müjdesini veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Mahalle halkımızla yaptığımız istişareler sonucu, doğalgaz, elektrik, su, kanalizasyon alt yapı hatları tamamen yenilenecek. Merpenlerin renkli dokusu ise korunarak en güzel şekilde hizmete açılacak,” dedi.


Üç ay içerisinde tamamlanması ön görülen Salı Pazarı Yokuşu Merpenleri, tamamıyla deforme olmuş mevcut yıpranmış görüntüsünden kurtarılarak, basamakların üst zemini andezit taşı ve renkli ön yüzlerinin yine aynı renklerde seramik kaplama yapılarak mevcut renkli atmosferi korunacak.


Hürriyet Yerel




Geri Dön