19 / 04 / 2024

Çıldır Aşık Şenlik Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Çıldır Aşık Şenlik Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Çıldır'a kardeş belediye, Bağcılar Belediyesi tarafından kapatılan Aşık Şenlik Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezine ilk harç döküldü. İşte ayrıntılar...



Çıldır’da yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezinin temeli atıldı.

Kardeş Belediye Bağcılar Belediyesi tarafından kapatılan Aşık Şenlik Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezine ilk harç döküldü.


Çıldır Belediyesi ile Bağcılar belediyesi arasında imzalanan kardeş belediye protokolü ile Aşık Şenlik’te yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezinin temeli Çıldır Belediye başkanı Kemal Yakup Azizoğlu’nun gözetiminde atıldı. Üç katlı olarak inşa edilecek olan Aşık Şenlik Kültür merkezinin birinci katında dükkanlar, ikinci katında düğün salonu ve üçüncü katında ise Aşık Şenlik Kültür Evi yer alacak.


AK Partiye geçmekle çok doğru bir karar verdiğini her fırsatta dile getiren Çıldır belediye başkanı Kemal Yakup Azizoğlu “Biz göreve gelirken hizmete talip olduk. Bunun içinde ekibimiz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak halkımızın refahı için çalışıyoruz. Bizimle birlikte ilçede yükselen yatırımlar, değişen ve güzelleşen Çıldır herkesin malumu. Partimizin gücünü de arkamıza alarak gerek kardeş belediyelerimizin katkılarıyla, gerekse partimizden almış olduğumuz desteklerle Çıldır halkına vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Kardeş Belediyemiz olan Bağcılar Belediyemize Aşık Şenlik İsminin yaşatılması için Aşık Şenlik’in doğduğu ve hayatını sürdürmüş olduğu topraklarda adına layık bir kültür merkezi yapılması için talepte bulunmuştuk. Kardeş belediyemizde bizim bu talebimizi son derece uygun bulmuş ve kültür merkezimizin yapımını üstlenmişti. Bugünde ilk harcı dökerek ilçemizin ve yöremizin büyük değeri Şenlik Babanın ismini kültür merkezimizle doğduğu topraklara inşa ediyoruz. Kardeş Belediyemiz olan Bağcılar Belediyesine ve Bağcılar Belediye Başkanımız sayın Lokman Çağırıcı’ya şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön