19 / 04 / 2024

Çılgın proje Maliyenin vergi gelirini artıracak!

Çılgın proje Maliyenin vergi gelirini artıracak!

Maliye Bakanı Şimşek, Başbakanın Çılgın Projesinin Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacağını ve Maliyenin vergi gelirini artıracağını ve sektörü açısından en önemlisi Türkiyenin kalbi, olan açısından çok önemli proje" dedi...



MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın açıkladığı Kanal İstanbul projesinin Maliyenin vergi gelirlerini artıracak bir proje olduğunu söyledi. Şimşek, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen 2011 yılı CEO Forumunda konuşma yaptı. CEO Forumu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın açıkladığı çılgın projeye ilişkin olarak da şunları söyledi: Çılgın Proje hakikaten İstanbul ekonomisine, Türkiye ekonomisine büyük katkılarda bulunacak bir proje. Bu proje henüz fikir aşamasında, önümüzdeki dönemde bunun özel sektör dinamizmi ile gerçekleştirilmesi gündemde. Dolayısıyla Maliye Bakanlığı olarak bu projeye manevi desteği bu aşamada güçlü bir şekilde veriyoruz. Maliyenin vergi gelirlerini artıracak bir proje. Türkiyenin ulaştırma altyapısı, turizm, inşaat sektörü açısından en önemlisi Türkiyenin kalbi, ticaretin kalbi olan İstanbul açısından çok önemli proje. Biz de heyecanlıyız.

Cari açık için reçete

Şimşek, vergi indirimlerine ilişkin ise birçok alanda vergi indirdiklerini belirterek, Manevra alanı arttıkça, özellikle istihdam üzerindeki yükler, bazı sektörlerin gelişmesini sınırlayan vergiler konusunda yoğunlaşacağız. Ama bunun bir sıralaması var. Önce mali imkanları artıracağız, ondan sonra bu imkanı bu alanlar için kullanacağız. Bizim şu anda muhalefetten farkımız bu. Muhalefet çok hızlı şekilde her alanda vergileri indireceğim, harcamaları artıracağım diyor. Bu da Türkiyenin borçlarını, açığını artırır, faizleri yükseltir dedi. Şimşek, CEO Forumunun açılışında yaptığı konuşmada ise cari açık sorununa değindi. Şimşek Eğer cari açıkta bir ekonomist olarak, Maliye Bakanı olarak konuşmuyorum, bana gelip şöyle bir problem var, ülkenin resmi bu, siz olsanız ne yapardınız Bir reçete üretin deseniz, inanın o reçetenin bütün unsurları şu anda uygulamada. Bütün unsurlarına ilişkin adımlar atılmış. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılıyor dedi.

TÜSİAD BAŞKANI BOYNER

Seçim sonrası istikrar sürer

TÜRKİYEDE seçimlerin her zaman bir yenilenme getireceğini belirten TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner Biz seçimlerin çok sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Ama bu dönemde bir seçim ekonomisi izlenmemesi önemli. Seçim sonuçları ne olursa olsun Türkiyede istikrarın bozulması için bir neden yok diye düşünüyorum dedi. Boyner, toplantıda ağırlıklı olarak makro politikalar üzerinde durduklarını, Türkiyenin rekabet gücünü artırması açısından mikro düzeyde yapılması gereken reformların da önemli yer tuttuğunu belirtti.

Star


Geri Dön