26 / 04 / 2024

Çimento ham maddesi yatırımcı çekecek!

Çimento ham maddesi yatırımcı çekecek!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 50 milyon dolarlık fabrika inşa edilmesinin planlandığı bildirildi



Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, bir firmanın tespit ettiği çimento ham madde rezervi doğrultusunda bölgeye 50 milyon dolarlık fabrika inşa edilmesinin planlandığı bildirildi.

Ereğli Beton Madencilik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, AA
muhabirine yaptığı açıklamada, Alaplı'daki dağ köyü yakınlarında zengin çimento
ham maddesi rezervi tespit ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük 500 firması sıralamasında ilk 20'nin içinde bulunan büyük şirketlerin görüşmeleri doğrultusunda bölgeye yatırım yapmak istediğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Tespit ettiğimiz kaynak bölgede birkaç çimento fabrikasını besleyecek kireç taşı, kil ve marn ham maddesi rezervine sahip. Büyük firmalar, bölgeye çimento fabrikası kurup kaynağı değerlendirmek istiyorlar. Bu tür ham maddelerin bulunması çok önemli. Bölgeye 50 milyon dolarlık çimento fırınlama tesisi kurmayı düşünen firmalar var. Böylece ham maddenin değerlendirilmesinin yanı sıra kent ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlanacaktır."

-LİMAN PROJESİ-
Yılmaz, ilçeye yapılması planlanan liman projesinin hayata geçmesiyle birlikte Batı Karadeniz Bölgesi'nin yatırımcı için cazibe merkezi haline geleceğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Karadeniz Bölgesi'nin en büyük limanlarından biri olacak Alaplı Limanı çok ortaklı şirket tarafından yapılacak. Limanın işler hale gelmesiyle yatırımların önü açılacak. Alaplı coğrafi konumu bakımından çok avantajlı geçiş güzergahındadır.  Ankara  ve İstanbul'a ulaşım çok rahat şekilde sağlanabiliyor."
AA


Geri Dön