25 / 04 / 2024

Çimsa, şantiyelere merkezi sevkiyat sistemi kurdu

Çimsa, şantiyelere merkezi sevkiyat sistemi kurdu

Çimsa 3 milyon dolarlık yatırımla, şantiyelere hazır betonu gecikmeden ulaştıracak merkezi sevkiyat sistemi kurdu



Hazır beton üretildiği andan itibaren en geç 2 saat içerisinde inşaatta kullanılmak zorunda. Bu süre aşıldığında beton özelliğini kaybetmeye başlıyor. 
 
Türkiye'nin önde gelen hazır beton üreticilerinden Sabancı Holding'e bağlı Çimsa 3 milyon dolarlık yatırımla, şantiyelere hazır betonu gecikmeden ulaştıracak merkezi sevkiyat sistemi kurdu. İnşaata zamanında erişen ve bekletilmeden dökülen hazır betonun, tüketimi de artırması bekleniyor. Çimsa Genel Müdür Yardımcısı Şahap Sarıer, 2009 yılında 2,7 milyon metreküp satış hacmi ve 163 milyon lira gelire sahip oldukları hazır beton satış miktarının, bu yıl 3 milyon metreküpe çıkmasını beklediklerini söyledi.

Osmaniye ile Silifke arasındaki 250 kilometre mesafedeki alan içinden telefonla gelen siparişleri, Mersin'deki fabrikada GSM Çağrı Merkezi'nde topluyor. Merkez bu siparişleri, bölgedeki 10 adet üretim tesisi ve hazır betonu taşıyan mikserli araçlara bildiriyor. Böylece  Adana  ve Mersin'deki yaklaşık 2 bin şantiye, hazır betonu, donmaya başlamadan kıvamını kaybetmeden kullanabiliyor. Mersin'deki sevkiyat merkezinde gazetecilere yeni sistemle ilgili bilgi veren Çimsa Genel Müdür Yardımcısı Şahap Sarıer, "1,5 milyon dolarlık yatırımla Adana ve Mersin'deki 10 tesisi Merkezi Sevkiyat Sistemi ile donattık. 1,5 milyon dolar daha yatırarak 2 yıl içinde bunu Türkiye genelindeki bütün tesislerimizde uygular hale geleceğiz. İlave araç olmadan bu sistem sayesinde verimliliğimiz yüzde 25 arttı." dedi. Merkezi sevkiyat sisteminde çağrı merkezinde toplanan siparişler, GPRS'li mikserlerle belirlenen zamanda inşaata ulaştırılıyor. İnşaat sahibi de mikserleri kendine verilen şifreyle takip edebilecek.
Zaman/İbrahim Balta


Geri Dön