29 / 03 / 2024

Çinliler dağın zirvesine havalimanı yaptı!

Çinliler dağın zirvesine havalimanı yaptı!

Çinli işçiler, dağlık bölgede Wushan Havalimanı'nı inşa edebilmek  için yaklaşık 6 yıl süren çalışmayla Taohua Dağı'nın zirvesini kesip dinamitlerle zirveyi düz hale getirdi. 




HaberTürk gazetesinde yer alan habere göre, Çin'in orta batı bölgesinde Chongqing kenti yakınlarındaki 1800 metre yüksekliğindeki bir tepeye, havalimanı inşa ediliyor. Çinli işçiler, bunun için zirveyi dinamitlerle patlattı ve düz hale getirdi.

Wushan Havalimanı ismi verilen tesisin maliyetinin yaklaşık 1.64 milyar yuan yani yaklaşık 1.2 milyar lira olması bekleniyor ve gelecek sene faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Taohua Dağı'nın zirvesine inşa edilen Wushan Havalimanı, Chongqing şehrinin doğusunda ve 15 kilometre mesafede bir bölgede yer alıyor. Havalimanının 2600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pisti ve 5 uçağın yanaşabileceği bir apronu bulunacak. Terminal binası ise 3 bin 500 metrekare olacak. 

Çinliler dağın zirvesine havalimanı yaptı!

Proje yöneticilerinden Liao Haobo, şantiye alanında en yoğun günlerde 2000 işçinin ve 800 iş makinasının aynı anda çalıştığını söyledi.

2019 YILININ İLK YARISINDA AÇILACAK

Çin hükümeti, Wushan Havalimanı sayesinde Chongqing şehrinin ana hub noktası olan ve geçen yıl 40 milyona yakın yolcuyu ağırlayan Uluslararası Jiangbei Havalimanı trafiğinin bir kısmını yönlendirmeyi hedefliyor.

Yeni Havalimanı'nın 2020 itibarıyla 280 bin yolcuya hizmet verebileceği açıklanırken yıllık 3300 iniş ve kalkış olması ve 1200 ton kargo taşınması düşünülüyor. 

2019'un ilk yarısında açılacak Wushan Havalimanı'ndan; Pekin, Şangay, Guangzhou, Chongqing başta olmak üzere Çin'in diğer büyük şehirlerine sefer,ler yapılacak. 

Ünlü Goddess Peak ve Yangtze Nehri üzerindeki 22500 mW kurulu kapasitesiyle dünyanın en büyük hidroelektrik santrali olan Üç Boğaz Barajı'na yakın oluşu sebebiyle, Wushan Havalimanının iç turizmi de olumlu etkilemesi öngörülüyor. 


Geri Dön