23 / 04 / 2024

Çinliler, Dubai'deki Burç Halife'den de yüksek binayı 90 günde bitirecek!

Çinliler, Dubai'deki Burç Halife'den de yüksek binayı 90 günde bitirecek!

Çin dünyanın en yüksek binasını inşa etmek için yola çıktı. Çinli mimar ve mühendisler 838 metrelik binayı 90 günde bitirebileceklerini iddia ediyor



Dünyanın şu anki en yüksek binası Dubai’de bulunan Burç Halife. Ancak inşaat süreci beş yıldan fazla süren Burç Halife, bu unvanını kısa bir süre içinde kaybetme tehdidiyle karşı karşıya.

 

Merkezi Hunan eyaletinde bulunan Broad Sustainable Building (BSB) firması, eyaletin başkenti Çangşa’da inşa edilecek Sky City adı verilen binanın inşaatının Kasım 2012'de başlayacağını ve 90 gün içinde tamamlayacağını öne sürdü.

 

Binanın maliyetinin 4 milyar renminbi (yaklaşık 1.2 milyar TL) olacağı açıklandı.

 

Tamamlandığı zaman, 220 katlı Sky City, aynı zamanda şu an Çin’in yıldızı olan 632 metrelik Şanghay Kulesi’ni de gölgede bırakacak.


Çinliler, Dubai deki Burç Halife den de yüksek binayı 90 günde bitirecek!

 

PEKİN'DEN ONAY BEKLENİYOR


BSB ile Çangşa’nın Vangçeng bölgesindeki yetkililer arasındaki anlaşma geçtiğimiz hafta imzalandı. Ancak proje şu an Pekin hükümetinin onayını bekliyor.

 

BSB CEO’su Zhang Yue, Xinhua haber ajansına yaptığı açıklamada, hükümetin projeye onay vereceğinden emin olduklarını belirtti.

 

BSB, yaratıcı inşaat tekniği sayesinde daha önce de rekor niteliğinde projelere imza atmıştı. Haziran 2010’da 15 katlı bir binayı altı günde tamamlayan şirket, Aralık 2011’de de 360 saat içinde 30 katlı bir otel inşa etmişti.

 

ÇOĞU PREFABRİK MALZEME


Şirketin inşa ettiği binaların büyük bir kısmı prefabrik parçalardan oluşuyor ve inşaat alanında montajı yapılıyor. Örneğin Sky City’nin yüzde 95’i daha inşaat başlamadan fabrikada tamamlanmış olacak.

 

Dubaili bir mimar tarafından tasarlanan binada 1 milyon metrekare kullanılabilir alan olacak. 104 asansörle birbirine bağlanan Sky City’deki enerji tüketimi, aynı büyüklükteki sıradan bir binanın enerji tüketiminin beşte biri olacak.


HÜRRİYET


Geri Dön