25 / 04 / 2024

Çırağan Kempinski Sultan Suiti'nde bir gece 75 bin TL!

Çırağan Kempinski Sultan Suiti'nde bir gece 75 bin TL!

Dünyanın en pahalı suit odaları listesinde Çırağan Palace Kempinskinin geceliği 30 bin avroluk Sultan Suiti de var. Ana yatak odasında saray tarzı yatak ve yatağın üstünde Osmanlı tarzı tente bulunuyor



Dünyanın en pahalı suitlerini listeleyen CNN haberi şöyle diyor: Boğaz manzarası, özel butler (uşak) hizmeti, gösterişli avizeler, muhteşem bir havuz, dönemin mobilyaları ve sanat eserleri... Ortalama bir oligark daha ne isteyebilir ki! Bahsettiği yer, Beşiktaştaki Çırağan Palace Kempinskideki Sultan Suiti. Haberdeki bilgilerin çoğu doğru olsa da fiyatında bir hata var. Buranın gecelik ücreti, haberde söylendiği gibi 15 bin dolar değil. 30 bin avro, üstüne KDV.

Limuzin ve helikopterle transfer, son dakikada dahi olsa her türlü etkinlik ve restoran için VIP rezervasyon gibi imkanlar sunan suiti, butlerlardan Savaş Yılmaz  anlattı.

* Suitin dekorasyonundan bahseder misiniz

Suitin Hande Akın Tözün yeniledi. Osmanlı döneminde de konaklanılan bir oda olması nedeniyle 19uncu yüzyıla uygun tarzda döşendi. Tavan süslemeleri, renkler, mobilya ve sütunlar Osmanlı barok tarzında uygulandı. Ana yatak odasında özel parke kaplama ve el dokuması Türk halısı, saray tarzı yatak ve yatağın üstünde Osmanlı tarzı tente, tavanda rokoko ve barok tarzı süslemeler bulunuyor. Misafir yatak odası ise Boğazın ve eski İstanbulun eşsiz manzarasına bakan büyük pencerelere sahip. Salonda ise Fausto Zonaro röprodüksiyonları var.

* Diğer suitlere kıyasla ne gibi artıları var

Sarayın ve suitlerin özel bir girişi var, konukları bu özel girişte karşılarız. Misafirlerimiz dilerlerse, tekneyle butlerların eşlik ettiği bir Boğaz turuna çıkabilir. Dilerlerse deniz yoluyla ulaşım için sarayın kendi rıhtımını kullanabilirler. İsteyen konuklarımızı havaalana ücretsiz olarak limuzinle bırakıyoruz. Hava yoluyla otele gelmek isteyen misafirlerimizse havaalanından otele 15 dakika süren bir helikopter transferiyle otelin kendi pistine iniş yapabilirler.

* Butlerlar neye göre seçiliyor

Yabancı dil bilgilerinden, prezentabl olmalarına kadar pek çok özellik göz önüne alınarak itina ile seçiliyor. İşleri ile ilgili olarak İngilterede kraliyet ailesi üyelerine hizmet veren kişileri eğiten Ivor Spencer Butler Okulunda özel eğitim alırlar.

* Butlerların görev tanımı içinde neler yer alıyor

Butlerlar 24 saat misafirlerin hizmetindeler. Misafirlerin her türlü isteklerini odaya servis edip tamamen kişiye özel hizmet veriyorlar. İstenilen her etkinliğe son dakika bile olsa VIP bilet sağlama, en gözde restoranlarda her an her saat VIP masa rezerve edebilme, özel alışveriş taleplerini yerine getirme, gerektiğinde mağazayı açtırabilme gibi misafirin ihtiyacı olabilecek her şey butlerların görevi.

El yapımı mermer hamam

* 375 metrekare genişliğinde. 180 derece tam Boğaz manzarasına sahip Avrupanın en geniş suitlerinden biri. Ana ve misafir yatak odası olmak üzere iki odası var.
* Ebeveyn banyosunda yağmur duş ve buhar banyosu bulunuyor. Tüm bataryalar altın kaplama ve Swarovski kristallerden oluşuyor.

İçinde el yapımı mermer hamam var.
* Tüm ışıklandırma ve TV sistemi uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Üçü odalarda, biri banyoda olmak üzere dört LCD televizyon var. Ana yatak odasının yataklarının sertliği ayarlanabiliyor.

Daha önce kimler kaldı

* Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal,
* Prens Charles
* İspanya Kralı Juan Carlos
* Ürdün Kralı Hüseyin
* Eski ABD Başkanı Bill Clinton
* Oyuncular Liza Minelli, Liz Hurley, Uma Thurman,
* TV yıldızı Oprah Winfrey
* Tenor Luciano Pavarotti
* Moda tasarımcısı Giorgio Armani

Aydil DURGUN/Milliyet

 


Geri Dön