25 / 04 / 2024

Cityscape Turkey'e 67 şirket katılacak!

Cityscape Turkey'e 67 şirket katılacak!

Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı 24-26 Mart tarihlerinde 50'den fazla ülkeden yatırımcının katılımıyla gerçekleşecek. Binlerce kişi ve kurumun ön kayıt yaptırdığı fuarda 7 farklı ülkeden 67 katılımcı şirketin projeleri yer alacak



Uluslararası gayrimenkul sektörünün en köklü ve en prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey, 24-26 Mart tarihlerinde 50'den fazla ülkeden yatırımcının katılımıyla gerçekleşecek.


Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek fuar için 50'yi aşkın ülkeden 1000'e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurum ön kayıt yaptırdı.


Yurt içi ve yurt dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da büyük ilgi gösterdiği fuarda 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standı yer alacak.


Büyük bölümü Türk olan şirketlerin birbirinden güzel dev projelerinin tanıtılacağı fuara özel katılımcılara uygun ödeme imkanları ve yüzde 20'ye varan artı indirimler sunulacak.


Molman: ‘"Cityscape Turkey bireysel yatırımcılara da kazandıracak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye'de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkulleriyle alırken kazanacak" değerlendirmesinde bulundu.


Tüm verilerin gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyduğunu anlatan Molman, şu ifadeleri kullandı:


"Her yıl ortalama 1,2 milyon konut satılıyor. Konut kredilerinin hacmi, 2002-2015 yılları arasında 200 milyon dolardan 51,4 milyar dolara çıktı. 2002'den 2014'e kadar 4 milyon birim inşa edildi ve yine aynı dönem içerisinde 6,3 milyon yapı ruhsatı çıkarıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasına göre, konutların reel fiyatları, 2010 Ocak'tan 2015 Ocak ayına, İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de sırasıyla yüzde 68, 13 ve 25 oranlarında arttı. Üçüncü Havalimanı gibi İstanbul'daki mega projelerin katkısıyla, gayrimenkul sektörünün 2016 yılında yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz."


 Sezen: "Sektöre katkı vermenin gururunu yaşıyoruz"

Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Cityscape'i Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydederek, uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape ile Türkiye adını yan yana getirmeyi başardıklarını anlattı.


Sezen, "ISTexpo olarak sahip olduğumuz tecrübe ile hiç eksilmeyen heyecanımızı Cityscape'in altyapısıyla birleştirerek Türkiye gayrimenkul sektörünün hizmetine sunduk. Tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Özellikle Dubai ile anılan fuar, 24 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak ve 3 gün sürecek. Türkiye’de yapılması için uzun zamandır çaba harcanan fuarda 67 firma projeleriyle yer alacak. 50 ülkeden katılımcıların olacağı fuarda, firmalar fuara özel çeşitli kampanya ve ödeme seçenekleri de sunmaya hazırlanıyor. 


‘Sıcak satış hedefi’

Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarda sıcak satış hedefi de olduğunu belirterek, ayrıca fuarı ziyaret eden yabancılara bazı firmaların proje alanına götürüp projeyi yerinde görme imkanı tanıyacaklarını ifade etti. Sezen, Suudi arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcileri ile yatırım şirketlerinin de fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Cityscape Grup Direktöre Wouter Molman ise Körfez ülkeleri için Türkiye’nin önemli bir yatırım adresi olduğunu dile getirdi. 

‘Yatırım yağacak’

Sezen, fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini anlatırken, yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800’den fazla ikili görüşme ayarladıklarını ifade etti. Sezen, “Şu ana kadar yerli ve yabancı 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Yabancı yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon dolar üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların yüzde 75’i İstanbul’a yatırım istiyor” dedi.

İstanbul Ticaret Odası,  TOKİ  ve emlak konut GYO’nun da fuarı desteklediğini söyleyen Sezen, Dubai’de gerçekleşen Cityscape fuarından daha verimli bir fuar beklediklerini belirtti. 

Terör olaylarının ardından daha kapsamlı güvenlik önlemleri alındığını aktaran Sezen, gelişini iptal eden yabancı grup olmadığını söyledi.


İndirimli satışlar


Fuara özel planlanan fırsatlardan bazıları şöyle:

- Eston İnşaat: Eston Şehir Mahallem’de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.

- Ege Yapı: Mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak.

- AKS Grup: Yüzde 25 kar garantisi verdiği ‘Focus İstanbul’ projesini tanıtacak.

- Ofton Elysium: Projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.

- Sur Yapı: Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulayacak.  

- Metropol İstanbul: Ticari ofislerini fuarda satışa sunuyor.

- DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde, ‘yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde’ kampanyası uygulayacak.   


Milliyet 


Haber Star'da şöyle yer aldı;

Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda uluslararası arenada sağladığı başarıları dev bir organizasyonla taçlanıyor. Dünyanın en geniş kapsamlı, en prestijli fuarlarından Cityscape, Türkiye’deki ilk organizasyonu için hazırlıkları tamamlarken Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman “Körfez için Türkiye en çekici yatırm yapılabilecek ülkelerden biri” dedi.  24-26 Mart tarihlerinde açık kalacak Cityscape Turkey, yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarını buluşturacak.


5 BİN ZİYARETÇİ GELDİ

7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50’yi aşkın ülkeden 5 bin  yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Cityscape’i Türkiye’ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen  ISTexpo olarak dünyanın en prestijli, en kapsamlı, en büyük gayrimenkul yatırım markalarından Cityscape’i Türkiye’ye getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.  Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye’de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurgulayarak ,”Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkulleriyle alırken kazanacak” dedi. Türkiye’nin dinamik yapısı nedeniyle yatrımcıların en gözde ülkeleri arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğini belirten Molman, “Körfez yatırımcısıın bakış açısını söylemem gerekirse kültürel benzerlikler nedeniyle bu ülkeye yatırım konusunda yoğun bir istek var. Türkiye, Körfez için en önemli yatırım bölgesi olmaya devam ediyor” diye konuştu. 7 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda Türk firmaları projelerini yabancı yatırımcıların beğenisine sunacak.


SADECE FUARA ÖZEL YÜZDE 20’YE VARAN İNDİRİMLER

Cityscape Turkey, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için çok cazip fırsatlar sunacak.  67 şirketin katılacağı ve dev projelerin tanıtımının yapılacağı Cityscape Turkey’e özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Birçok firma fuardaki standlarda oluşturacakları uygun atmosferle kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar yaratacak. Firmalar özellikle peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler yapacak. Cityscape Turkey’de ilk kez satışa çıkarılacak bazı projeler de bireysel yatırımcılar için avantaj sağlayacak.    


Star/Birol Keleş 


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İSTANBUL Her yıl Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan'tanda yapılan gayrimenkul fuarı Cityscape bu yıldan itibaren Türkiye'de de yapüacak. İngiltere merkezli Informa Exhibition'un organize ettiği fuar Türkiye'ye büyüyerek geldi. Cityscape Turkey, 7 bin metre karelik fuar alanında 67 gayrimenkul şirketini ağırlayacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar Cityscape tarihindeki en büyük lansman organizasyonu olacak. 24 Mart'ta kapılarını açacak organizasyonda Ağaoğlu, DKY İnşaat, EGE Yapı, Green Valley Real Estate, Kuzu Group, Metropol İstanbul, Ofton, Piyalepaşa İstanbul, Polatyol, Quasar İstanbul, Sinpaş GYO ve Suryapı'nm da dâhil olduğu Türkiye'deki öncü yatırımcılar ağırlanacak. Türk yatırımcılarını yanı sıra fuarda Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri Güney Kore, Hindistan ve İngiletere'den 12 firmada fuarda projeleriyle yer alacak. Cityscape'i Türkiye'ye getiren İstexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Cityscape Turkey'in bugüne kadar yapüan en büyük katılımcı fuar alanı olduğunu söyledi. 5 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda 59 ülkede 1000 yakın ziyaretçinin ön kayıt yaptırdığını aktaran Sezen, fuarda 527'den fazla yatırımcı & katılımcı buluşmasının organize edildiğini dile getirdi. 


Fuara özel fırsatlar olacak Körfezden 103 yatırımcının da beklendiği fuarda bu yatırımcıların yüzde 47'sinin 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirten Sezen, körfez yatırımcılarının yüzde 75'inin ise İstanbul'a yatırım yapmak istediğini açıkladı. Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Yüzde 20'ye varan indirimler kredileri öteleme gibi özel indirimler olacak" dedi. 


Dünya




Haber Akşam Gaztesi'nde şu şekilde yer aldı....



Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olarak gösterilen Cityscape, kapılarını bu kez İstanbul'da açıyor. Yarın başlayacak olan 'Cityscape Turkey'e 50’yi aşkın ülkeden 1.000’e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurumun katılması bekleniyor. Fuar ayrıca yüzde 20’ye varan artı indirimlerle bireysel yatırımcıya da kazandıracak.


Gayrimenkul yatırımcısının BAE (Dubai, Abu Dabi), Katar, Kuveyt gibi Körfez ülkeleriyle özdeşleştirdiği dünyanın en önemli gayrimenkul fuarları arasında yer alan Ctyscape, artık Türkiye'de. Cityscape Turkey, yarın İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 24, 25, 26 Mart tarihlerinde açık kalacak olan Cityscape Turkey’in yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarından da büyük ilgi görmesi bekleniyor. 


TERÖR İPTALİ YAŞANMADI


Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen’in verdiği bilgilere göre 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50’yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Fuara Türkiye'den de binlerce kişinin katılması bekleniyor. Sezen, yatırımcıların Türkiye'ye gelme konusunda temkinli davranmadığı vurgulayan Sezen, "Ne katılımcılardan ne de firmalardan iptal var. Fuarla ilgili otel rezervasyonlarını da teyit ettik. Hiç iptal yok" dedi. Sezen, ayrıca güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardıklarını ifade etti.    


%20’YE VARAN İNDİRİMLER 


Cityscape'in bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için de fırsatlar sunacağını vurgulayan Sezen, "Cityscape Turkey’e özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Birçok firma standlarda oluşturacakları uygun atmosferle kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar yaratacak" diye konuştu.    


Türkiye hâlâ en iyi pazar


CItyscape Grup Direktörü Wouter Molman, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak" dedi. Molman, şöyle devam etti: "Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye’de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye hâlâ Körfez'deki en önemli yatırım bölgesi."


520 özel buluşma 


CItyscape, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20'den fazla katılımcı firma arasında 520’den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. 


Yatırımcıların yarısı 1 milyon doları aşacak 


- İlk Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı. 

- Cityscape 2016 yılında ilk kez Türkiye’de. 

- Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye 

- Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacak. 

- Cityscape Turkey'e 59 ülkeden toplam 1.000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. 

- 4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 527’den fazla Yatırımcı & Katılımcı buluşması organize edildi. 

- Cityscape Turkey organizasyon alanı 7.000 metrekare 

- IHP ‘ye kaydolan 103 körfez yatırımcısı var. 

- Korfez IHP katılımcılarının yüzde 47’si 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirtti.

- Körfez yatırımcılarının yüzde 75’i İstanbul’a yatırım yapmak istiyor.


Hangi projelerde indirim var?


- Eston İnşaat, Bahçeşehir’deki Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak. 

- Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak. 

- Ofton Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak. 

- Sur Yapı, Cityscape Turkey'e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak. 

- Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özel yüzde 10 + 10 indirim uygulayacak. 

- Metropol İstanbul ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey’de satışa sunuyor. 

- DKY İnşaat, DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde 'Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde' kampanyası uygulayacak. 



Akşam




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape, bu yıl ilk defa Türkiye'de düzenlenecek. İstanbul Kongre Merkezi'nde yarın kapılarını açacak fuarda, 7 ülkeden 67 şirket stant açacak. Ağaoğlu, Piyalepaşa Gayrimenkul, Kuzu Grup, DKY İnşaat gibi Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin çok sayıda projesinin tanıtüacağı Cityscape Turkey'de konut akalarına özel ödeme ve yüzde 20'ye varan indirim imkanı sunulacak. Elliyi aşkın ülkeden binin üzerinde ziyaretçinin katılacağı fuar 26 Mart günü akşamına kadar açık kalacak. 


Sözcü


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Cityscape Turkey fırsatlarla açılıyor Cityscape'in Türkiye'deki ilk organizasyonu Cityscape Turkey, bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 


3 gün sürecek fuara 7 ülkeden 67 şirket katılıyor Dünyanın en geniş kapsamlı, en prestijli ve en köklü gayrimenkul fuarlarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk organizasyonu Cityscape Turkey, bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 3 gün sürecek fuarda 7 ülkeden 67 şirket stantlarıyla yer alacak. 


Fuarı ziyaret etmek için 50'yi aşkın ülkeden bin yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Cityscape daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da düzenlenmişti. 


Cityscape Turkey, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için Rakamlarla Cityscape 15 yıl Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı. 


çok cazip fırsatlar sunacak. Dev projelerin tanıtımının yapılacağı Cityscape Turkey'e özel ödeme imkânları ve yüzde 20'ye varan indirimler sunulacak. 


FUARA ÖZEL İNDİRİM 

Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda alırken kazanacak" dedi. 


Gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu kaydeden Molman "İstanbul'daki mega projelerin katkısıyla, gayrimenkul sektörünün bu yıl yüzde 15 büyümesi bekleniyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz" dedi. 


Habertürk


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Uluslararası gayrimenkul sektörünün en köklü ve en prestijli markalarından Cityscape, Türkiye'deki ilk fuarı için tüm hazırlıkları tamamladı. Cityscape Turkey için, 50’yi aşkın ülkeden 1.000’e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurum ön kayıt yaptırdı. 67 şirketin katılacağı ve çok sayıda dev projenin tanıtılacağı fuara özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara da kazandıracak.


Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda uluslararası arenada sağladığı başarıları dev bir organizasyonla taçlanıyor. Dünyanın en geniş kapsamlı, en prestijli ve en köklü gayrimenkul fuarlarından Cityscape, Türkiye'deki ilk organizasyonu için tüm hazırlıkları tamamladı. Cityscape Turkey, 24 Mart Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 24, 25, 26 Mart tarihlerinde açık kalacak Cityscape Turkey, yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarından da büyük ilgi görüyor. 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50'yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Fuara Türkiye'den de binlerce kişinin katılması bekleniyor.


Sadece fuara özel yüzde 20'ye varan indirimler


Cityscape Turkey, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için çok cazip fırsatlar sunacak.


67 şirketin katılacağı ve dev projelerin tanıtımının yapılacağı Cityscape Turkey'e özel ödeme imkânları ve yüzde 20'ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Birçok firma fuardaki standlarda oluşturacakları uygun atmosferle kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar yaratacak. Firmalar özellikle peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler yapacak. Cityscape Turkey'de ilk kez satışa çıkarılacak bazı projeler de bireysel yatırımcılar için avantaj sağlayacak.




FUARA ÖZEL BAZI İNDİRİMLER:


• Eston İnşaat, Bahçeşehir'deki Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.


• Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5'e varan indirim uygulayacak.


• AKSGRUP yüzde 25 kar garantisi verdiği "Focus İstanbul" projesinin tanıtımını yapacak.


• Ofton Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.


• Sur Yapı, Cityscape Turkey'e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak.


• Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özel yüzde 10 + 10 indirim uygulayacak.


• Metropol İstanbul projesi ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey'de satışa sunuyor.


• TGP, Cityscape Turkey fuar süreci içerisinde sınırlı kalmak kaydıyla Grand Tower ve Luxury Residence projelerinde peşin alımla yüzde 15'e kadar indirim, vadelide fuara özel yüzde 5 indirim imkanı sağlayacak.


• Siyahkalem'in KÖY/ Zekeriyaköy Cityscape Turkey'de, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanılabilecek. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0,32 ve 120 ay için yüzde 0,70 oranları geçerli olacak.


• DKY İnşaat, DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde "Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde" kampanyası uygulayacak.


• PNR Yapı Grubu, Cityscape Turkey fuarına özel Dipsar Residence, Selamiçeşme Pınar Residence, Kent Residence, Mutlu Residence Projeleri'nde yüzde 5 indirim oranı sağlayacak.


• Alfalliance, Cityscape'e özel Ataköy Residence ve Denizli Dedeman Otel projelerinde yüzde 5 indirim yapacak.


• API Group, Global Yatırım Merkezi'nin lansmanını yapacak.


Molman: ''Cityscape Turkey bireysel yatırımcılara da kazandıracak"


Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye'de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurgulayarak, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkulleriyle alırken kazanacak" dedi.


Molman şöyle devam etti: "Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Her yıl ortalama 1.2 milyon konut satılıyor. Sektör 2015 yılında yaklaşık yüzde 20 büyüdü, en çok yoğun alışverişin yapıldığı şehirlerden İstanbul'da satışlar yüzde 15 oranında arttı. Konut kredilerinin hacmi, 2002-2015 yılları arasında 200 milyon dolardan 51,4 milyar dolara çıktı. 2002 yılından 2014 yılına kadar 4 milyon birim inşa edildi ve yine aynı dönem içerisinde 6,3 milyon yapı ruhsatı çıkarıldı. Türkiye Merkez Bankası'na göre, konutların reel fiyatları, 2010 yılı Ocak ayından 2015 Ocak ayına, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 68, 13 ve 25 oranlarında arttı. Üçüncü havalimanı gibi İstanbul'daki mega projelerin katkısıyla, gayrimenkul sektörünün 2016 yılında yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz.


Sezen: "ISTexpo olarak sektöre katkı vermenin gururunu yaşıyoruz"


Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, "ISTexpo olarak dünyanın en prestijli, en kapsamlı, en büyük gayrimenkul yatırım markalarından Cityscape'i Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Sezen şöyle devam etti: "Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape'le, Türkiye adını yan yana getirmeyi başardık. ISTexpo olarak sahip olduğumuz tecrübe ile hiç eksilmeyen heyecanımızı Cityscape'in altyapısıyla birleştirerek Türkiye gayrimenkul sektörünün hizmetine sunduk. Tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."


Gayrimenkul en çok kazandıran yatırım araçları arasında


Tüm istatistikler gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. REIDIN Ocak 2016 dönemi verilerine göre Türkiye konut piyasasına ilişkin bazı rakamlar şöyle:


2 YILDA YÜZDE 44 ARTTI: Türkiye'de son 2 yılda konut satış fiyatları yüzde 44, kiralar yüzde 40 arttı.


ENDEKS 200'E ÇIKTI: 2003 Ocak ayında 70, 2007'de 100 olan Türkiye Konut Fiyat Endeksi, 2016 Ocak ayında yaklaşık 200'e ulaşmış durumda.


İSTANBUL DÖRTTE BİR KAZANDI: Konut fiyatları son bir yılda İstanbul'da yüzde 26, İzmir'de yüzde 22, Ankara'da yüzde 15, Bursa'da yüzde 16, Adana'da yüzde 31, Kocaeli'de yüzde 24 arttı.


17-19 YILDA AMORTİ EDİYOR: Bölgesel Amortisman Süreleri İstanbul'da 17.9, Ankara'da 19, İzmir'de 18.8, Adana'da 19.1, Antalya'da 17.3, Kocaeli'de 18.2 yıl olarak gerçekleşti.


520'den fazla özel yatırımcı buluşması


Cityscape, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Uluslararası arenada 15 yıllık fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile İstanbul'daki fuarda yatırımcılar ve katılımcılar için en etkin ortamı oluşturdu.


IHP kapsamında 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20'den fazla katılımcı firma arasında 520'den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. Bu yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları sübvanse ediliyor.


Rakamlarla Cityscape ve Cityscape Turkey


15 yıl


İlk Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı.


150


Informa tarafından her yıl düzenlenen fuar sayısı


2016


Cityscape ilk kez Türkiye'de


7 ülke 8 fuar


Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye


67


Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacak


59 ülkeden ziyaretçi


Cityscape Turkey'e 50'yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı.


527 buluşma


4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 527'den fazla Yatırımcı & Katılımcı buluşması organize edildi.


7.000 metrekare


Cityscape Turkey organizasyon alanı


103 Körfez yatırımcısı


IHP 'ye kaydolan körfez yatırımcısı sayısı


1 milyon dolar


Korfez IHP katılımcılarının %47'si 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirtti


Yüzde 75


Körfez yatırımcılarının %75'i İstanbul'a yatırım yapmak istiyor



Sabah


Geri Dön