26 / 04 / 2024

Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı İstanbul'da başlıyor!

Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı İstanbul'da başlıyor!

Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı ilk kez kapılarını İstanbul'da açacak. İstanbul gayrimenkul pazarının prestjini artıracak olan fuar heyecanında son 2 güne girildi



İstanbul'da Lütfi Kırdar'da 24 Mart'ta başlayıp 26 Mart tarihine kadar sürecek fuara, başta Körfez Bölgesi olmak üzere, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerden yabancı yatırımcı ve fonların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Fuar özel ödeme imkânları ve yüzde 15'e varan artı indirimler bireysel yatırımcılara kazandıracak. 


60 ŞİRKETTEN FARKLI PROJELER

Cityscape Turkey, 7.000 metre karelik fuar alanında 60'm üzerinde şirketi ağırlayarak, Cityscape tarihindeki en büyük lansman organizasyonunu olacak. Etkinlikte başta Ağaoğlu, DKY İnşaat, EGE Yapı, Green Valley Real Estate, Kuzu Group, Metropol istanbul, Ofton, Piyalepaşa İstanbul, Polatyol-Eston İnşaat, Quasar istanbul, Sinpaş ve Suryapı olmak üzere Türkiye'deki öncü yatırımcüar ve projeleri yatırımcıların ve konut alıcılarının beğenilerine sunulacak. 


FUARA ÖZEL İNDİRİM KAMPANYALARI

Ege Yapı, satışı devam eden Batışehir, Pega Kartal, İzPark projeleri ve yeni projeleri olan Kağıthane, Çekmeköy, Yedikule için ise ön talep toplamak amacıyla katıhyor. Şirket fuara gelen müşterilerine yüzde 5 indirim yapacak. Ofton İnşaat, Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Serenity Kandilli, Elysium Art Şişli ve Elysium Soul Beyoğlu ile İstanbul'a değer katan projelerinin detaylarmı ziyaretçilerle paylaşıyor. Şirket projelerinde yüzde 13 indirim kampanyası düzenleyecek. 


Ayrıca Eston İnşaat Bahçeşehir'deki Eston Şehir-Mahallem projesi için yüzde 15, Sur Yapı Mirage, Marka ve Exen projelerinde "yüzde 10 + yüzde 10 tamamı peşin" indirimi, vadeli ödemelerde yüzde 10 indirim, Delta İzsiz Holding Delta Deluxe projesinde yüzde 10 + yüzde 10 indirim, Tarakçıoğlu Grup da Villas With Views Sapanca (Manzara Villaları Sapanca) projelerinde yüzde 10, TGP Grand Tower ve Luxury Residence'ta yüzde 15'e kadar indirim imkânı sağlayacak. 


Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Ülkemiz özellikle Körfez ülkelerinden yatırımcıların odak noktası haline geldi. Bu tür fuarlar ülke tanıtımı için de büyük önem arz ediyor. Gayrimenkule olan ilgiyi ise daha da artıracaktır" dedi. 



Yenibirlik




Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olarak gösterilen Cityscape, kapılarını bu kez İstanbul'da açıyor. Yarın başlayacak olan 'Cityscape Turkey'e 50’yi aşkın ülkeden 1.000’e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurumun katılması bekleniyor. Fuar ayrıca yüzde 20’ye varan artı indirimlerle bireysel yatırımcıya da kazandıracak.


Gayrimenkul yatırımcısının BAE (Dubai, Abu Dabi), Katar, Kuveyt gibi Körfez ülkeleriyle özdeşleştirdiği dünyanın en önemli gayrimenkul fuarları arasında yer alan Ctyscape, artık Türkiye'de. Cityscape Turkey, yarın İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 24, 25, 26 Mart tarihlerinde açık kalacak olan Cityscape Turkey’in yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarından da büyük ilgi görmesi bekleniyor. 


TERÖR İPTALİ YAŞANMADI


Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen’in verdiği bilgilere göre 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50’yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Fuara Türkiye'den de binlerce kişinin katılması bekleniyor. Sezen, yatırımcıların Türkiye'ye gelme konusunda temkinli davranmadığı vurgulayan Sezen, "Ne katılımcılardan ne de firmalardan iptal var. Fuarla ilgili otel rezervasyonlarını da teyit ettik. Hiç iptal yok" dedi. Sezen, ayrıca güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardıklarını ifade etti.    


%20’YE VARAN İNDİRİMLER 


Cityscape'in bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için de fırsatlar sunacağını vurgulayan Sezen, "Cityscape Turkey’e özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Birçok firma standlarda oluşturacakları uygun atmosferle kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar yaratacak" diye konuştu.    


Türkiye hâlâ en iyi pazar


CItyscape Grup Direktörü Wouter Molman, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak" dedi. Molman, şöyle devam etti: "Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye’de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye hâlâ Körfez'deki en önemli yatırım bölgesi."


520 özel buluşma 


CItyscape, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20'den fazla katılımcı firma arasında 520’den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. 


Yatırımcıların yarısı 1 milyon doları aşacak 


- İlk Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı. 

- Cityscape 2016 yılında ilk kez Türkiye’de. 

- Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye 

- Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacak. 

- Cityscape Turkey'e 59 ülkeden toplam 1.000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. 

- 4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 527’den fazla Yatırımcı & Katılımcı buluşması organize edildi. 

- Cityscape Turkey organizasyon alanı 7.000 metrekare 

- IHP ‘ye kaydolan 103 körfez yatırımcısı var. 

- Korfez IHP katılımcılarının yüzde 47’si 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirtti.

- Körfez yatırımcılarının yüzde 75’i İstanbul’a yatırım yapmak istiyor.


Hangi projelerde indirim var?


- Eston İnşaat, Bahçeşehir’deki Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak. 

- Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak. 

- Ofton Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak. 

- Sur Yapı, Cityscape Turkey'e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak. 

- Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özel yüzde 10 + 10 indirim uygulayacak. 

- Metropol İstanbul ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey’de satışa sunuyor. 

- DKY İnşaat, DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde 'Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde' kampanyası uygulayacak. 


Akşam



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Körfez’in önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape, ilk kez Türkiye’de yapılacak. 24 Mart’ta kapılarını açacak fuara, 59 ülkeden ziyaretçi bekleniyor. Yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon $’lık alım yapmak istiyor


SON 15 yıldır başta Dubai olmak üzere Abi Dabi, Mısır, Kore, Katar, Kuveyt ile Cidde’de düzenlenen ve her yıl 100 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren Cityscape fuarı, Türkiye’ye de geldi. Bu yıl ilk kez 24 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak olan Cityscape Türkiye’de, 3 gün boyunca 7 ülkeden 67 şirket projelerini tanıtacak. Fuara 59 ülkeden 1.000’den fazla yabancı ziyaretçi beklenirken, toplam ziyaretçi sayısının da 5 bini bulması hedefleniyor. Özellikle ‘sıcak satış’la ön plana çıkan Cityscape fuarları Türkiye’de de geleneği bozmayacak. Bu kapsamda fuara katılan firmalardan bir kısmı bireysel yatırımcılar için yüzde 20’ye varan indirimler yapacak.

 

Yerinde görecekler

 

Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo’nun Genel Müdürü İsmail Sezen, “Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape’le, Türkiye adını yan yana getirmeyi başardık” dedi. Fuara gelen yabancı ziyaretçilerin fuar sonrasında da İstanbul’da kalacaklarını anlatan Sezen, “Ziyaretçiler, fuarda bilgi aldıkları projeleri gidip görmek istiyorlar. Firmaların bir kısmı fuar alanındaki ziyaretçileri proje alanına götürüp yerinde görme şansı tanıyacak” diye konuştu. Fuarı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcilerini ve yatırım şirketlerinin de ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Katılımcıların % 43’ü yabancı

 

Fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini söyleyen İsmail Sezen, şöyle devam etti: “Yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800’den fazla ikili görüşme organize ettik. Şu ana kadar fuara yerli ve yabancı için 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Ancak kapıda kayıt yaptırıp gelenler de olacak. Katılımcıların yüzde 57’si Türk, yüzde 43’ü yabancı. Ayrıca yabancı yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon doların üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların da yüzde 75’i İstanbul’a yatırım istiyor.” Cityscape Grup Direktöre Wouter Molman, fuarı Türkiye ile buluşturmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye’de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi.

 

Katılımı iptal eden olmadı

 

İSMAİL Sezen, terör olaylarının fuarı nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, şu açıklamayı yaptı: “Zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama işimize devam etmeliyiz. Yaşanan olaylar nedeniyle fuar katılımını iptal eden olmadı. Devlet yetkilileri ile görüştük ve fuar alanında olağanda daha fazla bir güvenlik sağlanmasına karar verdik.”


Vatan


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarları arasında yer alan Cityscape, bu yıl ilk kez Türkiye’de başlıyor.


Özellikle Dubai ile anılan fuar, 24 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak ve 3 gün sürecek. Türkiye’de yapılması için uzun zamandır çaba harcanan fuarda 67 firma projeleriyle yer alacak. 50 ülkeden katılımcıların olacağı fuarda, firmalar fuara özel çeşitli kampanya ve ödeme seçenekleri de sunmaya hazırlanıyor. 

‘Sıcak satış hedefi’

Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarda sıcak satış hedefi de olduğunu belirterek, ayrıca fuarı ziyaret eden yabancılara bazı firmaların proje alanına götürüp projeyi yerinde görme imkanı tanıyacaklarını ifade etti. Sezen, Suudi arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcileri ile yatırım şirketlerinin de fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Cityscape Grup Direktöre Wouter Molman ise Körfez ülkeleri için Türkiye’nin önemli bir yatırım adresi olduğunu dile getirdi. 

‘Yatırım yağacak’

Sezen, fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini anlatırken, yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800’den fazla ikili görüşme ayarladıklarını ifade etti. Sezen, “Şu ana kadar yerli ve yabancı 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Yabancı yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon dolar üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların yüzde 75’i İstanbul’a yatırım istiyor” dedi.

İstanbul Ticaret Odası,  TOKİ  ve emlak konut GYO’nun da fuarı desteklediğini söyleyen Sezen, Dubai’de gerçekleşen Cityscape fuarından daha verimli bir fuar beklediklerini belirtti. 

Terör olaylarının ardından daha kapsamlı güvenlik önlemleri alındığını aktaran Sezen, gelişini iptal eden yabancı grup olmadığını söyledi.


İndirimli satışlar


Fuara özel planlanan fırsatlardan bazıları şöyle:

- Eston İnşaat: Eston Şehir Mahallem’de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.

- Ege Yapı: Mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak.

- AKS Grup: Yüzde 25 kar garantisi verdiği ‘Focus İstanbul’ projesini tanıtacak.

- Ofton Elysium: Projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.

- Sur Yapı: Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulayacak.  

- Metropol İstanbul: Ticari ofislerini fuarda satışa sunuyor.

- DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde, ‘yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde’ kampanyası uygulayacak.   

 


Milliyet


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’in, Türkiye’deki ilk organizasyonu yarın başlıyor. Fuara 7 ülkeden 67 şirket katılırken, 527 yatırımcı projeleri yakından görecek. Ayrıca uygun ödeme koşulları ve % 20’ye varan indirimlerle bireysel yatırımcıya da fırsatlar sunulacak


Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından Cityscape, Türkiye'deki ilk organizasyonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yarın kapılarını açacak ve 26 Mart'a kadar sürecek Cityscape Turkey, yurtiçi ve dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel konut alıcılarından da büyük ilgi görüyor. 7 bin metrekarelik alanda 7 ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50'yi aşkın ülkeden 1.000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı.


YABANCIDAN TERÖR İPTALİ YOK


Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi güvenli liman olarak gördüklerini belirterek, fuara katılım konusunda hiçbir iptal olmadığını belirtti. Sezen, "Devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Şu ana kadar gerek ön kayıtlar, gerek katılımcı firmalar, gerekse IHP programı (yatırımcı ağırlama programı) ile bire bir temas kurarak ulaştığımız yabancı yatırımcılarda herhangi bir iptal yok" diye konuştu. Sezen, Türkiye adını uluslararası nitelikte böyle bir markayla yan yana getirmenin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.


KÜÇÜK YATIRIMCI KAZANACAK


Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman da inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye'de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurguladı. Molman, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Bireyler fuara özel koşullarda gayrimenkul satın alarak kazançlı çıkacak. Sektörün bu fuarla daha da ivme kazanacağına inanıyoruz" dedi.


HANGİ FİRMALAR İNDİRİM YAPACAK?


Dev projelerin tanıtılacağı Cityscape Turkey'de özel ödeme imkânları ve yüzde 20'ye varan artı indirimler olacak. İşte bu özel indirimlerden bazıları:


*Eston İnşaat, Bahçeşehir'deki Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.

*Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5'e varan indirim yapacak.

*Ofton, Elysium projelerinde yüzde 13 indirim olacak.

*Sur Yapı, Cityscape Turkey'e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra fuar ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak.

*Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde fuara özel yüzde 10 + 10 indirim yapıyor.

*TGP, Cityscape Turkey Grand Tower ve Luxury Residence projelerinde peşin alımla yüzde 15, vadelide ise yüzde 5 indirim imkânı sağlayacak.

*Siyahkalem'in KÖY/ Zekeriyaköy projesi, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanılabilecek.

*DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde "Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde" kampanyası uygulayacak.

*PNR Yapı Grubu Dipsar, Selamiçeşme Pınar, Kent ve Mutlu Residence projelerinde yüzde 5 indirim oranı sağlayacak.


7 ülke 8 fuar: Cityscape markasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye'de bulunuyor.

59 ülkeden ziyaretçi: Cityscape Turkey'e sadece Körfez'den değil 59 ülkeden ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

103 Körfez yatırımcısı: IHP 'ye kaydolan Körfezli yatırımcısı sayısı.

1 milyon dolar: Körfez'den IHP katılımcılarının yüzde 47'si 1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak istediğini belirtti


Sabah



Geri Dön