19 / 04 / 2024

Cizre'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Cizre'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağında teröristlerin evlerini yıktığı aileler için inşa edilen konutların kurası çekildi. 5 etaptan oluşan 3 bin 87 konutun yapımı tamamlandı.



Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağında teröristlerin evlerini yıktığı aileler için  TOKİ  tarafından inşa edilen konutların kurası çekildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 5 etaptan oluşan 3 bin 87 konuttan ilk etapta yapımı tamamlanan 4. etap ada 3 konutlarından 384 konut içinde 286 adet daire ve iş yerleri 163 hak sahibine teslim edilecek.

Cizre Çevre Şehircilik Kentsel Dönüşüm irtibat ofisinde yapılan kura çekimine Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, çevre ve şehircilik müdürlüğü görevlileri ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Konutların hayırlı olmasını dileyen aymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, "TOKİ konutlarımızdaki 5 etaptan oluşan 3 bin 87 konutumuz tamamlandığında inşallah vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 3 bin 87 konut, 200’e yakın iş yeri, camilerimiz ve taziye evlerimiz var, çok güzel oldu, sizlerde inşallah güle güle kullanın oturun. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerçekten TOKİ konutlarına büyük bir önem verdi. Yepyeni şehirler oluştu, orada kalmaya başladığınızda göreceksiniz. Tabi belediye hizmetlerimizi de orada yürütüyoruz su ve kanalizasyon işlemleri devam ediyor. Bu anlamda tekrardan konutlarınız hayırlı olsun güle güle oturun" açıklamasında bulundu.

Kura çekimine yakınlarıyla katılan aileler, yeni ve modern eve kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aileler yetkililere teşekkürlerini iletti.

"Son derece modern ve konforlu konutlar yapılmış"

Vatandaşlardan 2 çocuk annesi Ayşe Alkış (27), yaptığı açıklamada, inşa edilen konutların konumunun çok güzel olduğunu belirterek, modern bir eve yerleşmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

"Şehir ortamından, gürültüsünden uzak sakin bir ortam var burada. Son derece modern ve konforlu konutlar yapılmış. Çok beğendim. Büyük şehirlerdeki akıllı ev sistemi gibi evler yapılmış." diye konuşan Alkış, ferah bir ortam oluşturulduğunu, rahat bir yaşam sürmeleri için her şeyin düşünüldüğün açıkladı. 

8 çocuk annesi Piruze Yılmaz (62) eski evlerinin sobalı olduğunu, yeni konutların inşası ile modern evlerine kavuştuklarını belirtti.

Yılmaz, "Eski evimiz 15 yıllıktı, bu ev yeni ve her şeyi ile orijinal. Evimizin önünde çocuklar için oyun alanları yapılmış. Havası ve sakinliği çok güzel. Yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

"Kendime ait odam var ve yeni evimiz çok güzel"

Cudi Mahallesindeki evlerinin yıkıldığını anlatan Bedirhan Merduş (11),  yeni evlerinde kendisine ait odasının bulunduğunu söyledi.

Önceki evlerinin yakınında halı saha, park bulunmadığını anlatan Merduş, "Burada park ve halı saha evimizin hemen yanında. Arkadaşlarımızla oyun oynuyor, çok eğleniyoruz. Kendime ait odam var ve yeni evimiz çok güzel. Yapanlara teşekkür ediyorum." dedi.

"Aileler huzur içinde yaşamlarını sürdürüyor"

Cudi Mahallesi Muhtarı Süleyman Ediz, hak sahiplerinin modern ve ferah konutlara yerleşmeye başladığını, vatandaşların rahat bir yaşam sürdürmesi için en ince detayların dahi düşünüldüğünü açıkladı.

Konut alanlarına oyun parkları ve bankların kurulduğunu, nezih bir ortam oluşturulduğunu söyleyen Ediz, "Bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Aileler huzur içinde yaşamlarını sürdürüyorlar." açıklamasında bulundu.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, görevlendirme yapılmasının ardından başlattıkları çalışmalarla ilçenin çehresinin değiştiğini söyleyerek, imar ve ihya çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Cizre'de sadece beton bina, yol yapmadıklarını, vatandaşların moral ve motivasyonunu yükseltecek, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak faaliyetler de hayata geçirdiklerini belirten Arıcan, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleri de önemsediklerinin altını çizdi.

PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu yıkılan evlerin yerine 3 bin 87 konut, 200 iş yeri, 3 cami ve 2 taziyeevi yapıldığını, bunların 5 etaptan oluştuğunu, etaplardan 4'ünün tamamlandığını kaydeden Arıcan, sportif alanları, oyun parklarıyla gayet modern, imarlı, huzurlu ve güvenli konutları vatandaşlara teslim ettiklerini, huzur ve sağlık içerisinde yaşamaları için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti.


Geri Dön