25 / 04 / 2024

CNR İMOB’a 524 firma katılacak!

CNR İMOB’a 524 firma katılacak!

26-31 Ocak tarihlerinde Yeşilköy’deki CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı için son hazırlıklar yapılıyor. Erem, MOSFED çatısı altındaki 9 derneğin sektörün yüzde 75’ini temsil ettiğini söyledi.



Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 Derneğin (ANSİMOD, İMOS, KAYMOS, MAKSDER, MOBDER, MOBSAD, MODSİAD, MUDER, ve OMSİAD) işbirliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle gerçekleşecek fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği’nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu belirterek, “Geçen yıl bizim düzenlediğimiz İSMOB’a 473 firma katılmıştı. Bu yıl İMOB olarak 524 firmayla (31’i yabancı) fuarımızı açacağız ve fuarımız 150 bin metrekare alanda (11 salon) olacak” dedi. Erem, MOSDER’in 57 üyesinden 24 tanesinin de İMOB’a katılacağını ileri sürerek, “Dolayısıyla, Türkiye’de mobilya sektörü için fuarın adresi değişmedi. Adres yine Yeşilköy CNR Fuar Merkezidir” dedi.


MOSFED’DE 9 DERNEK VAR

CNR Holding Başkanı Erem, MOSFED çatısı altındaki 9 derneğin sektörün yüzde 75’ini temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Katılım sayısı ve alan itibariyle İMOB dünyanın en büyük ikinci mobilya fuarı oldu. CNR İMOB’a, bu yıl 90 ülkeden 30 bini yabancı 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Fuar için Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya, Bahreyn, Belçika, BAE, Cezayir, Danimarka, Fas, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Kazakistan, Kenya, Kuveyt, Libya, Litvanya, Nijerya, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman ve Ürdün’ün aralarında bulunduğu 32 ülkeden alım heyeti düzenleniyor. Fuarımız, üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir projeye de ev sahipliği yapacak. MOSFED, Türk oturma biçimi üzerine farklı tasarımları ortaya koymak amacıyla 22 üniversitenin endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinden berjer, puf, sandalye, tabure, kanepe gibi mobilyalarda en rahat oturma biçimlerini tasarlamalarını istedi. Üniversite öğrencilerinin tasarladıkları mobilyaların prototiplerini de CNR İMOB’ da sergileyeceğiz.”


Hürriyet 







Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, “CNR İMOB Mobilya Fuarı’na 524 firma katılacak. Geçen yıl yaptığımız İSMOB’a 473 firma katıldı. Dolayısıyla mobilyada fuarın adresi değişmedi” diye konuştu

 

CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 26-31 Ocak tarihlerinde Yeşilköy’deki CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.  Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 dernek işbirliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle gerçekleşecek fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği’nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu anlattı.

 

11 salonda düzenlenecek

 

Erem, “Geçen yıl bizim düzenlediğimiz İSMOB’a 473 firma katılmıştı. Bu yıl İMOB olarak 31’i yabancı 524 firmayla açacağımız fuarımız 150 bin metrekare alanda (11 salon) olacak. MOSDER’in 57 üyesinden 24’ü de İMOB’a katılacak. Dolayısıyla, Türkiye’de mobilya sektörü için fuarın adresi değişmedi” diye konuştu.

 

32 ülkeden alım heyeti

 

CNR Holding Başkanı Erem, MOSFED çatısı altındaki 9 derneğin sektörün yüzde 75’ini temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Katılım sayısı ve alan itibariyle İMOB dünyanın en büyük ikinci mobilya fuarı oldu. CNR İMOB’a, bu yıl 90 ülkeden 30 bini yabancı 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Fuar için Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya, Belçika, BAE, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Kenya, Kuveyt, Libya, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman ve Ürdün’ün aralarında bulunduğu 32 ülkeden alım heyeti düzenleniyor. MOSFED, Türk oturma biçimi üzerine farklı tasarımları ortaya koymak amacıyla 22 üniversitenin endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin tasarladığı berjer, puf, sandalye, tabure, kanepe gibi mobilyaların prototipleri de CNR İMOB’ da sergilenecek.”


Vatan




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mobilya sektörü yönünü Hindistan, Çin, Japonya'nın da aralarında yer aldığı uzak pazarlara dikti. CNR'da düzenlenecek İMOB Fuarı'na toplam 31 farklı ülkeden katılımcı ve alım heyetleri getirilecek. 


3 milyar dolarlık mobilya ihracatının büyük bir kısmının gerçekleştirildiği İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 26-31 Ocak tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde başlıyor. Fuar, bu yıl 150 bin metrekare alanda, 11 salonda 524 firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Hindistan'a, Almanya'dan Suudi Arabistan'a 32 ülkeden alım heyetinin getirileceği fuar, iç savaş nedeniyle komşuda pazar kaybeden mobilyacılara ilaç olacak. 


FUAR YÜZDE 15 BÜYÜDÜ 

İMOB Fuan'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan CNR Holding Yönetim Kumlu Başkanı Ceyda Erem, "Geçen yıl 473 firmanın katıldığı İMOB'a bu yıl 524 firma katılıyor. Dolayısıyla fuarımız yüzde 15 büyüdü" dedi. Rusya ve komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara değinen Erem, bu pazarlara alternatif olarak Japonya, Çin ve Hindistan gibi uzak pazarlara odaklandıklarını söyledi. 


Adres değişmedi 500 firma bizde 

MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği'nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu belirten EremTürk mobilya sektörünün geleceği için 'Küçük olsun, bizim olsun' değil, 'Büyük olsun, hepimizin olsun' anlayışının yerleşmesi gerektiğine işaret etti. Erem şunları kaydetti: "Türkiye'de mobilya sektörü için fuarın adresi değişmedi.  Adres yine Yeşilköy CNR Fuar Merkezi. İMOB sayesinde deyim yerindeyse 1 masa 1 kasa atıp çalışan küçük üreticiler devasa plazalarda üretim yapar hale geldi. Herkes yeniden tek fuar yapılmasına taraf." 



Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ile CNR Holding, 26-31 Ocak tarihleri arasında CNR İMOB -Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı organize edecek.


Fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği'nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu belirterek, “Fuarcılık sektöründe rekabete yer yok. Bizim sektörümüzde birlik bütünlük kaliteyi yükseltir. Bütün sektörü bir arada görmek istiyoruz” dedi.


SEKTÖRÜMÜZÜ JAPONIYA İLE BULUŞTURACAĞIZ

CNR İMOB'a bu yıl 524 firmanın katılacağını ifade eden Ceyda Erem, “Geçen yıl bizim düzenlediğimiz İSMOB'a 473 firma katılmıştı. Bu yıl CNR İMOB olarak 31'i yabancı toplamda 524 firmayla fuarımızı açacağız. Fuarımız 150 bin metrekare alanda 11 salonda olacak” dedi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de hem küresel hem de ülke gündeminde yaşanan olumsuzluklara rağmen mobilya sektörünün 2015 yılında da önemli bir başarı göstererek, 2 milyar 315 milyon ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Güleç, 2016 yılında 3 milyar dolar ihracat hedeflediklerini aktardı.



Yeni Şafak


Geri Dön