25 / 04 / 2024

Coca-Cola, Almanya'da 24 tesisini kapatacak!

Coca-Cola, Almanya'da 24 tesisini kapatacak!

Coca-Cola, Almanya'da 4 bin kişiyi işten çıkaracak



Gıda ve İçecek Sendikası (NGG), merkezi ABD'nin Atlanta kentinde bulunan Coca Cola İçecek Sanayii'nin (CCE) ülke genelindeki 24 tesisini kapatmayı ve 4 bin personelini işten çıkarmayı planladığını bildirdi
CCE'den yapılan açıklamadaysa, personel tasarrufu ve kapatılacak tesisler konusunda net bir rakamın mevcut olmadığı belirtildi.
Coca Cola Almanya'da 11 bin kişiyi istihdam ediyor. Avrupa genelindeki bağımsız içecek dolum şirketlerini satın alıp, restore ettiren Coca Cola'nın işten çıkarma ve tesis kapatma planının ardında, dolum tesislerinde beklenen geliri sağlayamamasının ve 8 haftadır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yattığı belirtiliyor.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Coca- Cola Almanya'da küçülüyor
alkolsüz içecek devi Coca- Cola'nın Almanya operasyonunda 24 işyerinin kapatılacağı ve 4 bin çalışanın işsiz kalacağı öne sürüldü
Almanya'nın en büyük içecek şirketi olan 'Coca- Cola Erfrischungsgetraenke AG'nin (CCE) ülkede bulunan 24 iş yerini kapatmayı ve toplam 4 bin çalışanının işine son vermeyi planladığı bildirildi. Alman Gıda-Tat-Lokal Sendikası'nın (NGG) Başkan Yardımcısı Harald Güster, Hamburg'da düzenlediği basın toplantısında, "Bildiğimiz planlar üzerinden bir hesaplama yaparsak en kötü olasılıkla 4 bin kişinin işi tehlikede" diye konuştu. NGG'nin elde ettiği bilgilere göre, CCE şirketi 20 dağıtım merkezi ile 4 dolum tesisini kapatmayı planlıyor. Dolum tesislerinin Coca-Cola'nın temel madde fiyatlarının pahalılığından şikayetçi olduğu öğrenilirken, CCE'nin bir sözcüsü de bazı önlemlerin planlandığını doğrularken detay vermekten kaçındı. CCE sözcüsü şu ana kadar kaç iş yerinin kapatılacağı ve kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunda rakamlarla ilgili bilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

TOPLU SÖZLEŞMELER YOLDA
Almanya'da çalışan yaklaşık 11 bin Coca- Cola şirketi çalışanı için gelecek hafta sonunda toplu sözleşme görüşmelerinin son turu yapılacak. Merkezi ABD'nin Atlanta şehrinde bulunan Coca-Cola şirketi için Almanya'nın önemi çok büyük. Avrupa'daki en büyük pazarlardan biri olarak gösterilen Almanya, dünya çapında bu içecekten en fazla kâr sağlayan beşinci ülke konumunda bulunuyor.
Sabah

Coca-Cola Almanya'da 24 işyeri kapatıyor  
Almanya'nın en büyük içecek şirketi olan Coca-Cola Erfrischungsgetraenke AG'nin (CCE) ülkedeki 24 işyerini kapatmayı ve toplam 4 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirildi.

Gıda-Tat-Lokal Sendikası'nın (NGG) Başkan Yardımcısı Harald Güster, "En kötü ihtimalle 4 bin kişinin işi tehlikede." dedi. Sendikanın edindiği bilgilere göre, CCE şirketi 20 dağıtım merkezi ile 4 dolum tesisini kapatmayı düşünüyor. Dolum tesisleri, Coca-Cola'nın temel madde fiyatlarının pahalılığından şikâyetçi. CCE'nin bir sözcüsü de, bazı önlemlerin planlandığını, ancak şu ana kadar kaç işyerinin kapatılacağı ve kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunda rakamların olmadığını ifade etti.
Zaman


Geri Dön