26 / 04 / 2024

Çok katlı 8 proje! 283 bin dolara!

Çok katlı 8 proje! 283 bin dolara!

Deyim yerindeyse bulutlara erişen bu binalar, tek bir lokasyonda toplanmayıp, şehrin her yerine homojen dağılım sergiliyor...



İstanbul´un semalarında bir gökdelen yarışıdır gidiyor. Bir proje daha tamamlanma aşamasındayken bir diğerinin inşasına başlanıyor. Bazı semtlerin siluetini de etkileyen bu değişim, devam eden yarışla birlikte Amerikan filmlerinden görmeye alıştığımız sahneleri aratmıyor. Deyim yerindeyse bulutlara erişen bu binalar, tek bir lokasyonda toplanmayıp, şehrin her yerine homojen dağılım sergiliyor. İnşaat şirketleri en yüksek binayı dikmek için birbirleriyle yarışıyor. Sebebi ise, bina yükseklikleri ne kadar fazlaysa, yapılan iş o kadar prestijli oluyor. Tüm bunların yanı sıra, nitelikli arazi bulmada çekilen sıkıntı ve merkezi lokasyonlardaki arsa fiyatlarının fahiş seviyelerde olması da, gökdelen yapımını daha da cazip kılıyor.

Bulutlara yakın konfor
Yüksek katlı ve bir o kadar da ihtişamlı olan bu binalar, hem güvenlik hem de konfor açısından çok rağbet görüyor. Eskiden sadece ofis olarak kullanılan gökdelenler, yaşam kültürlerinin değişmesiyle birlikte konut ihtiyacına da cevap vermeye başladı. Özellikle şehrin merkezi noktalarında yükselen projeler, alışveriş merkezinden restorana, sinemasından golf sahasına, havuzundan SPA merkezine kadar her türlü konforu da bünyesinde barındırıyor.

İklimi etkiliyor
Türkiye´nin bilinen ilk gökdeleni (gökdelen denebilirse) Ankara´da inşa edilen 24 katlı Kızılay binası. İstanbul´da bugün 35 metreden (yaklaşık 10 kat) yüksek toplam 2.093 bina bulunuyor. Bu rakamla İstanbul dünyada 6. sırada. Bu binaların 70´e yakını ise 100 metrenin üzerindeki, gökdelen sayılan binalar. Bu yükseklikteki binalar, rüzgarın yönünü değiştirdiği için iklimi de kötü yönde etkiliyor. Uzmanlara göre, İstanbul için henüz bir tehlike yok. Fakat bu hızda gökdelen inşaatları devam ederse ve gerekli önlemler alınmazsa, şehrin ikliminde değişimlerin olması kaçınılmaz...

Şehrin en yüksek yaşam alanları...

1-Anthill Residence - Ant Yapı
24 ayda tamamlanan Ant Yapı´nın son projesi Anthill Residence´ta daire teslimlerine başlandı. 200 metrelik iki kuleden oluşan Anthill Residence böylece daire teslimatı gerçekleştirilen yapılar arasında Türkiye´nin en yüksekleri oldu. Şişli Bomonti´de inşa edilen Anthill Residence, 54 konut katlı iki blok ve bir butik çarşıdan oluşuyor. Çarşıda öncelikle konut sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik market, şarküteri, eczane ve kuaför yer alıyor. Bunların dışında marka olmuş kafe ve restoranlar; site ortak alanlarında çocuk oyun alanı ve oyun grupları, tırmanma duvarı, basketbol-voleybol sahası, tenis kortu, mini golf alanı ile yeterince ağaçlandırılıp çimlendirilmiş peyzaj düzenlemesi, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, snack bar, amfitiyatro, Karınca Tepesi (seyir terasları, yürüyüş parkurları ve barbekü alanları) ; sosyal tesis içerisinde Spa&fitness center (masaj bölümü, güzellik salonu, solaryum, jet pool, vitamin bar), squash, iç mekan kayak pisti, sauna, buhar odası, türk hamamı, çok amaçlı toplantı salonu, bilardo, masa tenisi, kafeterya, yönetim alanları, çocuk oyun kulübü, kapalı yüzme havuzu bulunuyor.
Anthill 4.000 m2 sosyal tesis ve 40 bin m2 kapalı otopark da dahil toplam 150 bin m2´lik bir inşaat alanına sahip. Projedeki dairelerin modüler inşaat sistemi ile yapılıyor olması evin şeklini alıcının belirleyebilmesini sağlıyor. Ayrıca 40. kat üzerinde loft dairelerin yer aldığı Anthill´de satışlar yüzde 75´i aşan bir dolulukla devam ediyor. İki blokta toplam 804 konuttan oluşan Anthill Residence´ta fiyatlar 283 bin dolar ile 1 milyon 588 bin dolar (TL OLARAK ?) arasında değişiyor. Bölgede geliştirilen arsalar üzerinde ofisten AVM´ye, üniversiteden hastaneye, otelden kültür merkezine ve kongre sarayına kadar çeşitli fonksiyonlar bulunuyor.
0212 232 42 32
www.anthillresidence.com

2-Sapphire - Biskon Yapı
İstanbul Sapphire, 261 metre yüksekliğe sahip. İstanbul´da ve Avrupa´da birinci, dünyada ise 97´nci sırada bulunuyor. Proje kapsamında 20 farklı tipte 187 adet rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunuyor. Rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ila 750 metrekare arasında değişiyor. Rezidansların fiyatları 1 milyon ile 7,5 milyon dolar arasında değişiyor. M2 birim fiyatları ise 10 bin dolardan başlıyor. Proje kapsamında bulunan Sapphire Çarşı ise 51 bin m2inşaat alanına, toplam 30.500 m2 kiralanabilir alana sahip. İstanbul Sapphire´de tüm cepheler "Double façade" ile kaplı. Böylece iç mekanlar, dışta oluşturulan cam cephe yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. Ev sahipleri 200 metre yükseklikte bile evlerinin kapılarını açabilir, balkona ve bahçelere çıkabilir. Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 30 oranında tasarruf sağlanıyor. 2 bin m2´lik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge´da ev sahipleri özel toplantılarını, kutlamalarını ya da çeşitli davet organizasyonlarını yapabiliyorlar. "Lobby Lounge"da multimedya ve televizyon odası, çocuk oyun alanı, donanımlı bir kütüphane, bilardo ve oturma salonu yer alıyor. İstanbul Sapphire´de Boğaz´a nazır, 163 metre yükseklikte Türkiye´nin en yüksek golf antrenman sahası yer alıyor. 33 metre yükseklikte kapalı havuzla birlikte tüm ayrıntıların düşünüldüğü bir rekreasyon alanı mevcut. 140 metrekarelik havuzun yanı sıra, jakuzi, sauna, masaj odaları, güneşlenme ve dinlenme alanları, fitness, cardio ve gym alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalarının yapılabileceği stüdyolar bulunacak. İstanbul Sapphire´in 4. Levent metrosuna bağlantısı bulunuyor.

3-Dumankaya İkon - Dumankaya İnşaat
Dumankaya İnşaat tarafından Göztepe´de yapımı süren Dumankaya İkon projesi 1.022 rezidans daire ve 31 home office olmak üzere toplam bin 53 konutun bulunduğu üçüz kulelerden oluşuyor. 149 metre yüksekliğiyle İstanbul´un en yüksek rezidans projelerinden biri olan projedeki kulelerden ikisi 41 biri 40 katlı. Projenin en yüksek 10 katındaki daireler 31 ile 131 metrekare aralığında. Fiyatlar 208 bin TL´den başlıyor, 687 bin TL´ye kadar yükseliyor. Ön cephesi deniz manzaralı olan dairelerde arka cepheler Çamlıca ve Batı Ataşehir manzarasına sahip. Elips şeklinde 3 kulenin birleşmesinden oluşan Dumankaya İKON, 12 ve 22. katlarda bulunan kat bahçeleriyle 3 bloğu birbirine bağlayarak farklı bir mimari anlayış sergiliyor. Projede rezidans hizmetleri kapsamında teknik bakım ve onarım, business lounge, laundry, 24 saat profesyonel resepsiyon, posta hizmetleri ve güvenlik bulunuyor.
www.dumankaya.com
(0216) 444 7 222

4-Uptwins Deluxe Residence - Teknik Yapı
Toplam yüksekliği 65.5 metre olan ve iki bloktan oluşan Uptwins Reluxe Residence´da 2 bodrum kat üzerinde zemin + 18 kat yükseliyor. Kartal´da inşa edilen Uptwins Residence´ın Eylül 2011´de tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 13 bin m2 arsa içinde yükselecek olan Uptwins Deluxe Residence, iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşuyor. Üç ayrı daire tipinden oluşan Uptwins Deluxe Residence bloklarında büyüklüğü 38 ile 128 m2 arasında değişen toplam 312 daire bulunuyor. 2 bodrum, zemin ve 17 normal kattan oluşan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan dairelerin 240 tanesi 1+1, 60 tanesi stüdyo ve 12 tanesi ise 2+1 tipinde olacak. Stüdyo dairelerin büyüklüğü 38-55 metrekare, 1+1 daireler 55-56 metrekare, 2+1 tipi daireler ise 112-128 metrekare arasında büyüklüğe sahip. Uptwins Deluxe Residence projesinin 5. katından itibaren Marmara Denizi ve Adalar´ın geniş panoraması görünüyor. Projede biri büyük olmak üzere toplam 19 ticari birim yer alacak. Hizmet ve alışveriş mağazası olarak faaliyet göstermesi beklenen 18 adet ticari birimlerin büyüklüğü 38-94 m2 arasında değişirken, büyük ticari birim 427 m2 olarak kiraya verilecek. Spor olanakları, business lounge ve toplantı hizmetleri, 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmetleri, kapalı otopark, yeşil alan, kolay ulaşım, yüksek kalite, alışveriş merkezine yakınlık gibi tüm olanakların bir arada olduğu Uptwins Deluxe Residence´ta açık yüzme havuzu da yer alacak. Ayrıca blokların altında kapalı havuz, sauna, buhar odası, Türk hamamı, çocuk oyun alanları, yarım basketbol sahası site sakinlerinin kullanımına açık olacak. Yine Teknik Yapı standardı olan kapalı otoparklarda tüm stüdyo, 1+1 tipi v e 2+1 tipi dairelere özel araç park yeri tahsis edilecek.
www.uptwins.com
0216 671 90 76

5-Selenium Panorama - Aşçıoğlu İnşaat
Aşçıoğlu İnşaat tarafından Gayrettepe´de 3.500 m2 alan üzerine kurulan Selenium Panorama projesi tek blokta 82 konuttan oluşuyor. İnşaat alanı 20 bin m2 olan projede konutların alanları 80 m2 ile 476 m2 arasında değişiyor. Uğurböceği dizaynında özel bir mimariye sahip olan Selenium Panorama´nın cephesi boydan boya cam olarak tasarlandı. 1+1 ve 2+1 olarak yapılan konutlar için tüm bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. 24 katlı Selenium Panorama´da son 10 kattaki konut fiyatları 800 bin dolar ile 5 milyon dolar arasında değişiyor. Yine bu katlardaki metrekare aralığı ise 158 ile 470.
0212 215 55 63
www.ascioglu.com   

6-Varyap Meridian/ Varyap
Varyap tarafından Batı Ataşehir´de inşa edilen Varyap Meridian projesinde 41,45 ve 60 katlı 3 kule bulunuyor. 60 katlı kule henüz satışa çıkarılmadı. Diğer kulelerde ise fiyatlar 206 bin TL´den başlıyor, 1 milyon 354 bin TL´ye kadar çıkıyor. Kat bahçeli ve teraslı dairelerin bulunduğu projede Haliç, Adalar ve Vadi manzarası bulunuyor. Varyap Meridian projesi 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian´ın yüzde 90´ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Tüm dünyada "Gayrimenkul´ün Oscarları" olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasında Avrupa´nın En İyi Gayrimenkul Projesi ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde ödül alan Varyap Meridian´da yaşam 2011 sonunda başlayacak. Geçtiğimiz yıl satışa çıkan Varyap Meridian´ın inşaat alanı ise 396 bin metrekare. 20 ila 60 katlı 5 blokta , alanları 43 metrekare ile 234 metrekare arasında değişen konutların yer aldığı projede ayrıca rekreasyon alanları, kapalı ve açık yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sauna, buhar odası ve soyunma odaları, açık havuz ve bisiklet alanları bulunuyor.
0216 574 30 00
0216 444 40 30
www.varyap.com.tr

Projenin son hali için tıklayınız...

7-Trump Towers
Emlak Kralı Donald Trump´ın Doğan İnşaat ortaklığıyla yapımını sürdürdüğü Trump Towers, 37 ve 39 katlı iki kuleden meydana geliyor. 37 katlı binanın 33 ve 29´uncu katlarında bulunan ve alanları 120 ile 210 metrekare arasında değişen dairelerin m2 satış fiyatı 8 bin 500 ile 9 bin dolar arasında. Projede 80´e yakın farklı metrekarelerde 204 rezidans ve 5 katlı alışveriş merkezi bulunuyor. Alanları 200 m2´den başlayıp; 2 bin m2´ye kadar çıkan ofis seçeneklerinin de yer aldığı projenin 2011 Ocak´ta teslim edilmesi planlanıyor. Proje, eski İstanbul´dan Üsküdar´a, Beylerbeyi´nden Rumeli Kavağı´na kadar İstanbul manzarası sunuyor.

8-Skyport Residence/Gül Yapı
Gül Yapı tarafından inşa edilen Skyport Residence Beylükdüzü´nde yer alıyor. Son yılların modası 1 + 1 ve 2 + 1 ev-ofis seçenekleri ile dikkat çeken Skyport Residence´ta çeşitli metrekarelerdeki daireler 130 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Toplam 56 bin m2 kullanım alanı, 9.500 m2 arsa üzerinde yükselen Skyport; mimarisi, ev-ofis çözümleri, alışveriş, eğlence, spor merkezleri ve rekreasyon alanlarıyla yüksek hayat standartlarına imkan sağlayacak. 34 katlı ve 120 metre yüksekliğe sahip olan projede kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, masaj, SPA merkezi, vitamin bar, eczane,güvenlik merkezi, ATM, 700 araç kapasiteli 3 katlı otopark, çocuk kulübü, yeşil alan, 24 saat güvenlik, spor merkezi, restoran ve kafeler bulunuyor.
www.skyport.com.tr
0 212 876 76 61



Mimar Koray Yavuzer/Tek çekincem, alt yapı bu yapıları kaldıracak mı?

Türkiye´de artan gökdelen-kule projeleri ile ilgili düşünceleriniz nedir? Neden son zamanlarda bu konudaki yatırımlarda artış görüldü?
Gökdelen-kule projelerindeki artışın en büyük sebebi, merkez dediğimiz bölgelerin değerlerini koruması hatta artırmasıdır. Her ne kadar şehir genişliyor desek de, çevreden merkeze doğru ciddi bir kayış söz konusu. İnsanlar artık şehir içindeki uygun, iyi projeleri değerlendirir oldu. Bunun yanında şehir merkezinde arzın talebi karşılayamaması da yeni ve gelişkin projelerin oluşumuna önayak oldu. Talebin karşılanması yanında gökdelenlerin, görsel ve sanatsal kaygılarla tasarlandığında şehrin siluetine pozitif yönde katkı sağladığını söyleyebiliriz. Tek çekincem, mevcut alt yapının, bu yapıları kaldırıp kaldırmayacağı...

İstanbul´un belli bölgelerindeki yoğunluğun başka ilçelere dağılmasını öngörüyor musunuz? Yatırım neden buralarda daha yoğun? Anadolu yakasındaki gelişimi nasıl buluyorsunuz, hızlı mı yavaş mı seyrediyor?
Şehir, dört bir yana çok hızlı yayılıyor. Ben bu yayılmanın çok da planlanarak, yeteri kadar fizibilite yapılarak gerçekleştirildiğini düşünmüyorum. Yatırım için, şehir merkezi dışında satın alımlarda geri dönüşümün çok geç olabileceğini, yatırımcı satın alırken göz önünde bulundurmalı ve fiyat analizi ona göre yapılmalı...

Diğer büyük şehirlerimizde bu seyrin nasıl süreceğini düşünüyorsunuz? İzmir,  Ankara  İstanbul´u ne zaman yakalar? Sürpriz bir il görebilir miyiz yakın vadede?

Türkiye´nin dört bir yanında uzun zamandır dekorasyon yapan bir ofis olarak, hep her şehrin merkezi ve en popüler yerlerinde çalışıyoruz ve görüyoruz ki Türkiye´de herhangi bir yakın vadede İstanbul´u yakalayamayacak. İnşaat kalitesi olarak, İstanbul´daki önder firmalarla aynı kalitede bile olsa metrekare fiyatları İstanbul´a kıyasla çok düşük. Ne gökdelen, ne de diğer ticari-konut projelerinde yakın vadede İstanbul´u yakalayacak bir şehir olacağını düşünmüyorum.

Meteorologlar, uzmanlar gökdelenlerin şehirlerin iklimlerini değiştirdiğini ifade ediyorlar. İstanbul için şu an tehlikenin söz konusu olmadığını ancak ilerleyen dönemde kesin olarak değişikliklerin yaşanacağını belirtiyorlar. Rüzgarın yönünü etkilemeleri, güneş ışığını engellemesi gibi faktörlerin önemli unsur oldukları söyleniyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Birçok konuda olduğu gibi önce yaptıklarımızla düzeni bozuyoruz, sonra teknolojiyi sonuna kadar kullanarak yeni icatlarla kaybettiklerimizi, doğal olmasa da geri kazanmaya çalışıyoruz. Bu noktada da insanoğlunun imdadına teknoloji yetişecek ve mutlaka bir çözüm üretecektir.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak

Geri Dön