25 / 04 / 2024

Comfort Food Services rotayı yurtdışına çevirdi!

Comfort Food Services rotayı yurtdışına çevirdi!

Ortakları arasında eski başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Hasan Yılmaz’ın da bulunduğu Comfort Food Services (CFS) İstanbul Yatırım AŞ. rotayı yurtdışına çevirdi...




Türkiye’de Quick China, Nişantaşı Elio ve Elio Sedef yatırımlarını yapan grup,  yurtdışına açılacak.CFS Yatırımcısı Albert Özmizrahi, İstanbul’da Sedef Adası’nda açtıkları Sedef Elio benzeri bir mekanı yurtdışına açmak istediklerini açıkladı. Özmizrahi, “Elio konsepti çok sevildi. Bu deneyim ve tecrübeyi neden yurtdışına taşımayalım diye düşünmeye başladık. Önümüzdeki süreçteYunanistan veya Fransa’da bir Elio şubesi açmayı istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgelerin mevsimsel ve maliyet avantajlarından da yararlanabileceğimizi düşüyoruz. Çünkü yurtdışında mekan açmak Türkiye’de açmaktan çok daha kolay” diye konuştu.



3 yıl önce Sedef’e açtı

Sedef Elio’yu üç yıl önce açtıklarını aktaran Özmizrahi, geçen yıl 20 bin kişiyi ağırladıklarını, bu yılki hedeflerinin ise 25 bin olduğunu kaydetti. Albert Özmizrahi, şunları söyledi: “Müşteri hedefini geçen yıla oranla daha yüksek tutmamıza karşın, Gezi Parkı olayları pek çok sektörü olduğu gibi yeme-içme sektörünü de olumsuz etkilerdi. İnsanlar eğlenmek istemiyordu. Ancak mayıs ayını çok iyi geçirdik. Geçen mayıs ayına çok daha iyi iş yaptık. Eylül sonuna kadar hedefimiz ise 25 bin müşteriyi ağırlamak.”



Bilişimde de yatırım yapacaklar

Sedef Adası’nda üç yıldan bu yana hizmet veren Elio Sedef restoran, dört ayrı mutfağı tek bir menüde topladı. Günaydın Et’in etlerini, İskele Balık’ın meze ve balıklarını, Elio’nun İtalyan lezzetlerini, Quick China’nın sushilerini bir arada sunuyor.


Albert Özmizrahi, yeni alanlarda yatırımı da düşündüklerini belirterek, bilişim ve televizyon yapımcılığı alanında da girişimler başlatmayı düşündüklerini önümüzdeki günlerde bunların ayrıntılarını açıklayacaklarını söyledi.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön