26 / 04 / 2024

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile anlaşmalara devam ediliyor.



Büyükşehir Belediyesi  bölgede yıkım çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi 7 mekruh binanın yıkımını gerçekleştirdi.



Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine teşekkür etti. Çömlekçi I. etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından II. etap kentsel dönüşüm alanında anlaşma usulü ile satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi kentsel dönüşümü etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir projedir. Oldukça yüksek bir maliyete sahip olan bu dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecektir” dedi.


Çömlekçi I. etapta 134 binanın ve boş parsellerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından II. etaba başladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “I. etapta mahkemelerin belirlediği fiyatlar II. etapta daha da yükseltilerek hak sahibi vatandaşlarımıza sunulmuştur. Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katılmıştır ve Çömlekçi II. etapta oldukça büyük anlaşmalar gerçekleştirilmiştir. Bölgede yıkım çalışmalarına da başladık. Bu çalışmalarımız önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak devam edecektir” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön