20 / 04 / 2024

ÇOMÜ öğrencileri düşlerindeki bahçeleri maketleştirdi

ÇOMÜ öğrencileri düşlerindeki bahçeleri maketleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri, düşlerindeki konut
bahçelerini maketleştirdi



ÇOMÜ Peyzaj Mimarlığı bölümünde öğrenim gören 22 öğrenci, hazırladıkları maketlerle hayallerindeki konutların bahçelerini canlandırdı.

Öğrenciler, konut bahçesi tasarımına yönelik projenin senaryosunda, değişik meslek dallarında çalışan, farklı gelir düzeyindeki insanları ele aldı.

ÇOMÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaptıkları başarılı çalışmalarla kendilerini gösterdiklerini, hayallerindeki ürünleri masaya yatırdıklarını söyledi.

2. sınıf öğrencilerinin güz yarı yılı döneminde yıl boyunca yaptıkları konut bahçesi tasarımına yönelik çalışmanın ürünlerinin ortaya çıktığını ifade eden Kelkit, bunları makete dönüştürerek sergilediklerini anlattı.

Her öğrencinin kendisine göre bir senaryo oluşturduğunu belirten Kelkit, "Senaryoda, doktordan sanayiciye, öğretmenden sanatçıya kadar yapılan konutta kimlerin yaşadığını anlatan bahçe tasarımları oluşturuldu. Burada yaşayan insanların farklı eğitim ve gelir durumlarının olduğu yapılan maketlerle anlatıldı. Kısacası, yapılan bu maketlerle değişik yaşam koşulları masaya yatırıldı" dedi.

Çalışmaların yaklaşık 4 ay sürdüğünü, ortaya çıkan projeler arasında örnek gösterilebilecek düzeyde çalışmaların bulunduğunu kaydeden Kelkit, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki dönemlerde projeleri yarışma usulüyle değerlendireceğiz, karşılığında bir de ödül olacak. Proje sahibi arkadaşlarımız henüz 2. sınıf öğrencileri ama ortaya koydukları ürünlerle geleceğin peyzaj mimarları
olduklarını gösteriyorlar, çünkü şimdiden böylesine göze hoş gelen, uygulanabilir ve çağdaş yaşamın dış mekanda nasıl olması gerektiğini gösteren ürünler ortaya koyabiliyorlar. Öğrencilerimiz 3 yıl daha eğitim alacak. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra meslek hayatlarında önemli eserler ortaya koyacaklarına inancım sonsuz."
AA


Geri Dön