29 / 03 / 2024

Corendon Turizm Grubu Amsterdam'da 2 otel açtı!

Corendon Turizm Grubu Amsterdam'da 2 otel açtı!

Bodrum, Çeşme ve Antalya'da toplam 5 oteli bulunan Corendon Turizm Grubu, Amsterdam'da arka arkaya iki birden otel açtı.



Hollanda ve Türkiye'nin en büyük turizm gruplarından olan, bünyesinde kendisine ait tur operatörü ve havayolu şirketi bulunan Corendon, "The College Hotel Amsterdam" ve "Vitality HoteT'i ardı ardına hizmete soktu. Bununla yetinmeyen grubun Amsterdam, Barcelona ve İbiza'da yeni oteller için de arılaşmalarını tamamladığı bildiriliyor. Corendon Turizm Grubu'nun kurucularından Atılay Uslu, Amsterdam'da açmaya hazırlandıkları üçüncü otel için bir bina satın aldıklarını belirterek, "Amsterdam Schiphol Havalimanı'nm yakınındaki bir binayı, 15.5 milyon euro'ya satın aldık. Satın alma, geçtiğimiz yıl aralık ayında gerçekleşti" dedi. Sony firmasının, şu anda binada kiracı olarak bulunduğunu belirten Uslu, "Sony ile görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşmaları bittiğinde binayı otele dönüştürmek için çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu. Uslu, Baırelona'daki açacakları otelin Corendon, İbiza'daki otelin ise Slella Maris Paraiso tarafından işleteceğini söyledi. İbiza'daki 320 odalı otele, 30 milyon euro yatırım yapılacak. 


Manastırdan otele... 

Amsterdam'da açılışı yapılan The College Hotel'in, bir manastır binası olduğunu kaydeden Uslu, binanın tarihi dokusu bozulmadan, yeni baştan tasarlandığını vurguladı. Uslu, "1895 yılında yalnızca erkek öğrencilere yönelik bir okul olan binayı, tarihi dokusu bozulmadan 40 odalı 4 yıldızlı butik otele dönüştürdük. Otelde, otelcilik okullarından gelen öğrencileri, uzman ve deneyimli profesörlerin gözetiminde çalıştırıyoruz. Amsterdam'daki ikinci otelimizi ise şubat ayında açtık. New-West bölgesinde 4 yıldızlı Vitality Hotel'de 263 oda yer alıyor" dedi. 

Uçağı odaya taşıdı Corendon, uçuş ömrünü tamamlayan uçaklarından birini de, Amsterdam'daki Vitality Hotel'in bir odasına (aşıdı. Boeing 737 tipindeki uçağın gövdesi, vinçlerle otelin 7. katına taşındı. Uçağın kokpitinde konaklama imkanı yaratılırken, odanın bir kısmında da toplantılar yapılabiliyor. "737 Cockpit Süite" adı verilen özel oda, 120 metrekare büyüklüğünde. Dünyadan havayolu şirketleri yöneticilerinin, Türkiye'den ünlü isimlerin tercih ettiği odanın gecelik fiyatı ise 700 euro'yu buluyor. Belediyeyle görüşmeler tamamlandığında ise uçağın burun kısmı, otelin dış cephesine denk gelecek şekilde gövdeye yapıştırılacak. 


Milliyet



Geri Dön