28 / 03 / 2024

Corio Türkiye, Anatolium AVM'yi satın aldı!

Corio Türkiye, Anatolium AVM'yi satın aldı!

Corio Türkiye, Bursa’da yakında açılacak olan Anatolium Alışveriş Merkezi’ni 176 milyon Euro karşılığında satın aldı



Bursa Anatolium AVM’nin yüzde 100’lük hissesini anahtar teslim olarak almak için Maya Grubu ile stratejik işbirliği anlaşmasına vardıklarını açıklayani Corio, AVM’yi 176 milyon euro'ya satın aldı. Corio, bu operasyonu sonucunda AVM'den 2001 sonunda 335 milyon TL satış hacmi bekliyor. 84 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan ve IKEA, Carrefour, Leroy Merlin ve Media Markt gibi markaların yer aldığı Bursa Anatolium AVM'nin sonbahar aylarında açılması bekleniyor.

Bursa Anatolium AVM'nin yalnız Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde de önemli bir oyuncu olacağına inandıklarını ifade eden Corio Türkiye CEO'su Koray Özgül, şöyle konuşut: "Hem Bursa’nın güçlü sanayi yapısı hem de AVM’nin dikkatle tasarlanan özgün özellikleri, Corio’nun Türkiye’deki stratejisine uymaktadır. Başarısı kanıtlanmış Corio yönetim ve pazarlama ekiplerinin deneyimlerinden faydalanacak olan Anatolium, bölgenin gözde buluşma mekanlarından biri olacaktır. Bursa’nın tarihi evleri ve ipek kozası öyküsünden ilham alan, kendine has konsepti, iki katlı kolay dolaşılabilen koridor yapısı, iyi planlanmış düşey ve yatay sirkülasyonu, keyifli terasları, aile ve çocuklara özgü alanları ile Anatolium, Bursalılara keyifli alışveriş sunacaktır.

2011’de, AVM’nin 335 milyon TL satış hacmi ve 60 milyon TL katma değer vergisi yaratarak, Bursa ekonomisine daha birinci yıldan doğrudan fayda sağlayacağı tahmin edilmektedir. Anatolium, önümüzdeki 5 yılda yaratacağı 15 bin yeni iş imkanıyla, şehirdeki işsiz sayısında yüzde 3.4 azalma sağlayarak, şehrin toplumsal refahına olumlu katkıda bulunacak ve Bursa-Yalova aksında yakın zamanda gerçekleşecek ticari değişimlere öncülük edecektir."

----

Bursa Anatolium'u satın aldı

2007 yılının Kasım ayında, Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi’nin %100’lük hissesini anahtar teslim olarak almak niyetiyle Maya Grubu ile stratejik işbirliği anlaşmasına vardıklarını açıklayan, Avrupa’nın en önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden, Hollanda merkezli Corio, söz konusu AVM’yi 176 milyon Euro karşılığında satın alarak portföyünü genişletti.

Net 84.000 m2 kiralanabilir alana sahip Anatolium Alışveriş Merkezi’nde ilk olarak, 2008 yılının Kasım ayında, IKEA, 24.000 m2’lik bir mağaza açtı. IKEA’yı, Carrefour ve Leroy Merlin, 31 Mart 2010 tarihinde açtıkları mağazalarla izlediler. Geriye kalan 34.000 m2’lik alan ise, 2010 sonbaharında açılacaktır. Açılışta %90’lık doluluk oranına sahip olacak Anatolium AVM’de, kira sözleşmeleri Euro bazlı yapılamaktadır.

84,000 m2 kiralanabilir alana ve 2,500 araçlık otoparka sahip olan Anatolium Alışveriş Merkezi’nin lokomotif markaları arasında IKEA, Carrefour, Leroy Merlin ve Media Markt yer alıyor.

Büyüklüğü, konsepti, sıcak tasarımı ve güçlü ana kiracı karmasıyla, geniş bir alana hakim, bölgesel bir alışveriş merkezi olacak olan Anatolium AVM’ye,15 dakika erişim uzaklığında 1.8 milyon, 45 dakika erişim uzaklığında ise 2.3 milyon kişi yaşamaktadır.

2.3 milyonluk nüfusu, halen süren kentleşme sonucu sürekli artan, dördüncü büyük kentimiz Bursa, Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin kalbi, gıda ve tekstil endüstrisinde önemli merkezlerinden biri olarak, ülkemizde gitgide daha önemli bir ekonomik ağırlık taşımaktadır. Anatolium AVM, Bursa’nın Osmangazi semtinde, şehir merkezinin kuzeyinde, şehirlerarası otobüs terminalinin yanında, Bursa’yı diğer büyük şehirlere ve şehrin iki yakasını birbirine bağlayan yeni çevre yolunun hemen yanında yer almaktadır. 

Corio Türkiye’nin CEO’su Koray Özgül, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Anatolium AVM, çok güçlü lokomotif kiracıları, orijinal ve sıcak konsepti ve geniş bir bölgeden mıknatıs gibi müşteri çekebilecek büyüklüğü ile yalnız Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde de önemli bir oyuncu olacaktır. Hem Bursa’nın güçlü sanayi yapısı hem de AVM’nin dikkatle tasarlanan özgün özellikleri, Corio’nun Türkiye’deki  stratejisine uymaktadır. Başarısı kanıtlanmış Corio yönetim ve pazarlama ekiplerinin deneyimlerinden faydalanacak olan Anatolium, bölgenin gözde buluşma mekanlarından biri olacaktır. Bursa’nın tarihi evleri ve ipek kozası öyküsünden ilham alan, kendine has konsepti, iki katlı kolay dolaşılabilen koridor yapısı, iyi planlanmış düşey ve yatay sirkülasyonu, keyifli terasları, aile ve çocuklara özgü alanları ile Anatolium, Bursalılara keyifli alışveriş sunacaktır. 2011’de, AVM’nin 335 milyon TL satış hacmi ve 60 milyon TL katma değer vergisi yaratarak, Bursa ekonomisine daha birinci yıldan doğrudan fayda sağlayacağı tahmin edilmektedir. Anatolium, önümüzdeki 5 yılda yaratacağı 15.000 yeni iş imkanıyla, şehirdeki işsiz sayısında % 3.4 azalma sağlayarak, şehrin toplumsal refahına olumlu katkıda bulunacak ve Bursa-Yalova aksında yakın zamanda gerçekleşecek ticari değişimlere öncülük edecektir.”

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bursa Anatolium, 176 milyon Euro’ya Hollandalı Corio’nun

Türkiye’ye en fazla alışveriş merkezi yatırımı yapan yabancı kuruluşlardan olan Hollanda merkezli Corio, Bursa’daki Anatolium Alışveriş Merkezi’ni 176 milyon Euro’ya satın aldı.

2007 yılının kasım ayında, Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi’nin yüzde 100’lük hissesini anahtar teslim olarak almak için Maya Grubu ile stratejik işbirliği anlaşmasına vardıklarını açıklayan Corio Türkiye, söz konusu alışveriş merkezini 176 milyon Euro karşılığında satın alarak portföyünü genişletti. Net 84 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Anatolium Alışveriş Merkezi’nde ilk olarak, 2008 yılının kasım ayında, IKEA, 24 bin metrekarelik bir mağaza açtı. IKEA’yı, Carrefour ve Leroy Merlin, 31 Mart 2010 tarihinde açtıkları mağazalarla izledi. Geriye kalan 34 bin metrekarelik alan ise, 2010 sonbaharında açılacak. Açılışta yüzde 90’lık doluluk oranına sahip olacak Anatolium AVM’de, kira sözleşmeleri Euro bazlı yapılacak.

5 yılda 15 bin yeni iş
Anatolium ile yeni projeye imza attıklarını vurgulayan Corio Türkiye’nin CEO’su Koray Özgül, şu bilgileri verdi: “Burası Corio’nun yönetim ve pazarlama ekiplerinin deneyimlerinden faydalanacak. 2011’de, AVM’nin 335 milyon TL satış hacmi ve 60 milyon TL katma değer vergisi yaratarak, Bursa ekonomisine daha birinci yıldan doğrudan fayda sağlayacağı tahmin ediyoruz. Anatolium, önümüzdeki 5 yılda yaratacağı 15 bin yeni iş imkanıyla, şehirdeki işsiz sayısında yüzde 3.4 azalma sağlayarak, şehrin toplumsal refahına olumlu katkıda bulunacak ve Bursa-Yalova aksında yakın zamanda gerçekleşecek ticari değişimlere öncülük edecektir.”

84 bin metrekarelik kiralanabilir alana ve 2 bin 500 araçlık otoparka sahip olan Anatolium Alışveriş Merkezi’nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Koray Özgül, şöyle konuştu: “Anatolium AVM, çok güçlü lokomotif kiracıları, orijinal ve sıcak konsepti ve geniş bir bölgeden mıknatıs gibi müşteri çekebilecek büyüklüğü ile yalnız Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde de önemli bir oyuncu olacaktır. Hem Bursa’nın güçlü sanayi yapısı hem de AVM’nin dikkatle tasarlanan özgün özellikleri, Corio’nun Türkiye’deki stratejisine uymaktadır.”

6 milyar Euro’luk yatırımı var

CORIO’nun Hollanda dışında Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye’de de faaliyet gösterdiğini belirten Corio Türkiye’nin CEO’su Koray Özgül, şunları söyledi: “Corio’nun 6 milyar Euro değerindeki yatırımlarının yüzde 92’si alışveriş merkezlerinden oluşuyor. Odak nokta emlak grubu alışveriş merkezleridir ve sahip olduğu alışveriş merkezlerinin kiralama ve yönetimini kendisi yaparak bu gayrimenkullerin değerini daha da arttırmayı hedeflemekte. Corio, Türkiye pazarına 2005 yılında Akmerkez’in yüzde 46.92 hissesini satın alarak girdi. Şu anda yönetimini yaptığı Ada, 365, Tekira alışveriş merkezlerinin yüzde 100’üne, Teras Park Outlet’in yüzde 51’ine sahip. Anatolium AVM’nin de yüzde 100 yatırımcısı. Malatya ve Tarsus AVM, Corio Türkiye’nin portföyüne son dahil ettiği projeler olarak dikkat çekiyor.”
Hürriyet


Geri Dön