20 / 04 / 2024

Corio Türkiye, Tekira AVM yönetiminin tamamını aldı

Corio Türkiye, Tekira AVM yönetiminin tamamını aldı

orio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, "çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam'e kaydolup geçici skor olarak iyi seviyesini yakaladık" dedi



Corio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, Tekirdağ'daki Tekira Alışveriş Merkezi (AVM) yönetim odasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Corio'nun 2005 yılında Akmerkez hissedarlığıyla Türkiye pazarına girdiğini bildirdi. Corio Türkiye'nin, 2009 yılının Mart ayı itibarıyla, Tekira AVM yönetiminin tamamını satın aldığını belirten Özlem, Tekira AVM'nin gerçekleştirdiği yenilikler ile tüm bölgeye değer kattığını ve bölge halkı için istihdam sağladığını ifade etti.

Tekira AVM'nin, 17 bin 800 metre kare üzerine kurulu, 85 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Özlem, aynı zamanda 85 önemli markaya ev sahipliği yaptığını, 13 restoran ile kafeye, 7 sinema salonuna ve 1200 araç kapasiteli otoparka sahip olduğunu söyledi.

Özlem, şunları kaydetti:
"Corio Türkiye, genel anlamda aktif bir yatırımcı. AVM kurulduktan sonra anahtar teslim alıp yatırım yapan bir firmayız. AVM'lerde ilk önce sosyal ortam yaratmaktayız. İnsanlar ilk önce sosyalleşir, ondan sonra alışveriş yapmaya başlar. Ayrıca çocukların oynayabileceği zeka geliştirici ortam yaratmaktayız.

Tekira AVM'ye sadece ulusal markaları değil burada bölgede bulunan lokal markaları da getirdik ve tüketiciye böylece sıcak bir ortam yaratmış olduk. AVM kiracı sayıları her geçen gün artmakta. AVM'de açılan yeni markalar, bölge halkına istihdam ve ticari hayata önemli katkı sağlamakta." Tekira AVM'nin, bölge halkının her zaman yanında olmayı sürdüreceğini ifade eden Özlem, şu bilgileri verdi:

"Aynı zamanda çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam'e kaydolup geçici skor olarak iyi seviyesini yakaladık. Resmi skor hedefimize ise Eylül'de ulaşacağız. Tekira AVM, geniş alanı ve sunduğu
olanaklarla sadece Tekirdağ nüfusuna değil, tüm Trakya ve Edirne'ye seslenerek büyük bir potansiyel yaratıyor. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için her geçen gün daha yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hızla hayata geçirdiğimiz projelerimiz devam edecek."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yeşil binalar için `iyi' notu aldı
Corio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, "çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam'e kaydolup geçici skor olarak iyi seviyesini yakaladık" dedi.
Corio'nun 2005 yılında Akmerkez hissedarlığıyla girdiği Türkiye pazarında, Mart 2009 itibariyle Tekira AVM'nin yönetimini tamamen satın aldığına dikkat çeken Özlem'in altını çizdiği bir diğer nokta da `çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu' olan Breeam'e kaydolup geçici skor olarak iyi seviyesini yakalamaları oldu.
Resmi skor hedeflerine ise eylül ayında ulaşacaklarını belirten Özlem, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tekira AVM, geniş alanı ve sunduğu olanaklarla sadece Tekirdağ nüfusuna değil, tüm Trakya ve Edirne'ye seslenerek büyük bir potansiyel yaratıyor. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için her geçen gün daha yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hızla hayata geçirdiğimiz projelerimiz devam edecek."
17 bin 800 metrekare üzerine kurulu ve 85 bin metrekarelik kapalı alana sahip Tekira AVM'nin 85 önemli markaya ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Nilüfer Özlem, Corio Türkiye'nin AVM stratejisini anlattı. Türkiye genelinde aktif bir yatırımcı olduklarını belirten Özlem, AVM kurulduktan sonra anahtar teslim alıp yatırım yapan bir firma olduklarını ifade etti. Özlem, yatırımlarda, öncelikle sosyal ortam yaratmaya odaklandıklarının altını çizdi.
Milliyet


Geri Dön