26 / 04 / 2024

Çorlu'da müteahhitler bilgilendirildi!

Çorlu'da müteahhitler bilgilendirildi!

Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapı müteahhitlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.



Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yapı müteahhitlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin de tartışıldığı toplantıda konuşan Çolpan, müteahhitlere yasa hakkında açıklama yaparken uyarılarda da bulundu.


Müteahhitlik Yasası’nın ilk adımı olarak bilinen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usül ve Esaslara Dair Tebliğ hakkında Çorlu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı  Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Müdürü Yasemin Gönül Şahin ve müdürlük görevlileri, müteahhit firma yetkililerine yasa gereği mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerinin meslekten men edileceğini hatırlatarak uyardı ve yasa hakkında bilgiler aktardı.


Başkan Yardımcısı Çolpan Çorlu'da faaliyet gösteren müteahhit firma yetkilileriyle yaptığı toplantıda imar kanunu konusunda uygulamaların çok net bir şekilde ortaya konduğunu ancak vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, müteahhit firmaların kurallara uymaması durumunda meslekten men edilecek sonuçlar doğurabileceğini hatırlattığı firma yetkililerine yönelik yaptığı konuşmasında, "27.12.2014 tarih ve 29218 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yapı Müteahhitlerinin yetki belgesi numaralarının iptal edilmesi ile şantiye şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ" kapsamında, müteahhit firmaların üzerine düşen görev ve sorumluluklarla, idarelerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar var. İnşaat faaliyetlerinde, yapı denetim firmalarıyla, inşaat faaliyeti yapımı sürecinde idaremizle yaşanan sorunları belirledik. 3194 sayılı İmar Kanunu ve 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu uyarınca müteahhit firmaların kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve tebliğlere uyuması konusunda hassas davranılması gerekiyor. Tebliğ kapsamında mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerinin meslekten men edileceği sonuçlarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu konuda siz büyük görevler düşüyor. Vatandaşlardan gelen şikayetlere baktığımızda maalesef bir takım aksaklıkların yaşandığını görüyoruz. Bizce esas olan burada vatandaşın mağduriyetidir. Yasalar çerçevesinde hareket edildiği takdirde sorunları çözmek daha kolay olacaktır. Yasalar karşısında zor durumda kalmak istemiyorsanız, Belediyemize başvurarak yapılması gerekenler konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.


Unutmayın; bizim bu konuda en büyük görevimiz, vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımızdır. Sorunların çözümünde ortak hareket edersek her şeyin vatandaş lehine olacak şekilde üstesinden gelebiliriz" sözlerine yer verdi.


Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan'ın konuşmasının ardından bilgilendirme toplantısı karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti. Müteahhit firmalar yetkililere teşekkür ederken, toplantıların belirli dönemlerde tekrar edilmesini talep ederken  belediye yetkilileri, talep edilen toplantıların belirli dönemlerde tekrarlanarak mevzuatlarda yapılan değişiklikler ve yeni düzenlemeler ilgililer ile paylaşılacağını ifade ettiler.



Medya Batı


Geri Dön