24 / 04 / 2024

Corneila otel zincirini uzatacak

Corneila otel zincirini uzatacak

Zonguldak'ta 1949 yılında haddehaneci olarak yola çıkan Diler Grubu, turizmde zincir olma yolunda ilerliyor



Önce Cornelia De Luxe Resort, ardından da Cornelia Diamond'u sektöre kazandıran şirket, Didim, Bodrum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde otel açmak üzere proje geliştirmeye başladı.

Cornelia De Luxe Resort'un Genel Müdürü Hakan Duran, ilk proje için en geç iki yıl içinde düğmeye basılacağını söyledi. İstanbul'da bir araya geldiğimiz, 2009 yılı değerlendirmesi ve 2010 beklentilerini de aldığımız Duran, yeni otellerin kiralama değil sıfırdan inşaat olarak düşünüldüğünü belirterek, "Çünkü biz çok özel konseptlerde oteller yapıyoruz. İşletmesini devraldığınızda bunu mevcut tesis üzerinde uygulamak daha zor. Araziler alındıktan sonra mimarlarla oturduktan sonra otellerin konseptleri de belli olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Biz de cevvaliz

2009 yılında gidişatı 'çok kötü' görmemekle birlikte sektörün 'son dakika rezervasyonlarla' yol aldığını anlatan Duran, "Vallahi biz iki otelimizde de ağustos için yüzde 100 doluluk ile gidiyoruz. Ancak sektör genelinde olduğu gibi biz de 10-15 günlük rezervasyonlarla gidiyoruz. Bizim bir çizelgemiz var. Rezervasyonların yüksek olduğu noktalar mavi. İlk haftalarda maviler bol, 15 günden sonra liste kırmızılaşıyor" dedi.

Sektör için aslında 2009'un çoktan bittiğini ve 2010 için çalışmalar başlandığını da kaydeden Duran, rakipleri Yunanlı ve İspanyol turizmcilerin çok daha zor durumda olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz daha cevvaliz çünkü. Onlar teşvik alıyorlar ama biz kendimizi her koşula adapte edebilecek bir yapıya sahibiz. Bir kere daha atağız. Bizim ataklığımız nereden geliyor derseniz, fiyatı indiriveriyoruz. Şu anda Antalya'da olan bu. Rakamsal olarak baktığımızda geçen yıla göre gelen tursit sayısında yüzde 6 gerideyiz. Gelir açısından ise yüzde 10 gibi bu rakam.
Gazete Habertürk


Geri Dön