29 / 03 / 2024

Çorum Akçakent'te TOKİ konutlarına köprü inşa ediliyor!

Çorum Akçakent'te TOKİ konutlarına köprü inşa ediliyor!

Çorum’un Sungurlu ilçesi Akçakent ve TOKİ konutlarının bulunduğu mahalle sakinlerinin uzun zamandır talepte bulunduğu merdiven ve köprü talepleri gerçekleşti.



Çorum’un Sungurlu ilçesi Akçakent ve  TOKİ  konutlarının bulunduğu mahalle sakinlerinin uzun zamandır talepte bulunduğu merpen ve köprü talepleri gerçekleşti.


Mahalle sakinleri, Çankırı Caddesine çıkmak ve çocuklarının Fen Lisesine gidip gelirken uzun ve çamurlu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak Belediye’den merpen ve köprü istediler.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Akçakent ve TOKİ konutlarının bulunduğu Çankırı caddesine ve Fen Lisesine en yakın bölgeye yeni merpen ve dere üstüne 12 metre uzunluğunda demirden köprü yapılması talimatı verdi. Belediye ekipleri kısa sürede merpen ve köprüyü yaparak Akçakent ve TOKİ sakinlerinin hizmetine açtı.


KÖPRÜ BELEDİYE İMKANLARI İLE YAPILDI

Başkan Abdulkadir Şahiner, "Vatandaşlarımızın huzur ve memnuniyeti için çalışıyoruz. Belediyemizin kendi bünyesinde bulunan ekipman ve elemanla yapılan demir köprü 2 metre 10 santimetre eninde, 12 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde. Köprü yapımında ferfroje işlemeli demir, iç karkas demir, yürüyüş yolunda 3 mm. genişletilmiş metal kullanıldı. Piyasa fiyatı yaklaşık 25 bin TL olan köprüyü sadece 3 bin 500 TL gibi bir rakama yaparak, tasarruf sağlanmış oldu” dedi.

Başkan Şahiner, “Yaptığımız çalışmalarda vatandaşların talep ve isteklerini dikkate alıyoruz. Belediye olarak israfın önlenmesi ve yüksek maliyetin önüne geçilmesi için imkanlarımız ölçüsünde kendi ihtiyacımızı kendimiz yaparak, belediyemizin kasasından fazla para çıkmasına engel oluyoruz" ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön