24 / 04 / 2024

Çorum Kentpark projesine başlandı!

Çorum Kentpark projesine başlandı!

Çorum Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Kentpark projesi start aldı. 25 milyon TL’ye mal olacak olan Kentpark projesi, 2017 yılında tamamlanacak. İşte ayrıntılar...



Çorum Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Kentpark projesi start aldı.


25 milyon TL’ye mal olacak olan Kentpark projesi, 2017 yılında tamamlanacak. Hıdırlık mevkiinde yaklaşık 157 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan parkta çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuklar için trafik eğitim parkı ve oyun alanları, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence gibi çok amaçlı bölümler yer alacak.


Tüm yaş gruplarından insanların dinlenebileceği, spor yapabileceği ve aileleriyle birlikte huzur içerisinde piknik yapabileceği bir park özelliği taşıyacak olan Kent Park, Çorum’un 100 yıllık yeşil alan ihtiyacını karşılayabilecek özellikte planlandı. Çorum’un park ihtiyacını karşılayacak, halkın şehrin stres ve gürültüsünden uzaklaşarak nefes alabileceği Kentpark’ın rekreasyon projesi için yurt içi ve yurt dışında incelemelerde de bulunuldu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark’ta başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ile birlikte ihaleyi alan firma yetkilerinden bilgi alan Başkan Külcü, Çorum’u böyle büyük bir park ile buluşturacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Kent Park’ın şehrin stres ve gürültüsünden uzakta Çorum halkının nefes alabileceği bir park olacağını dile getiren Başkan Külcü, “Kentpark, Çorum tarihinin en büyük yatırımlarından birisi. Kentpark tamamlandığında Çorum’un yeni yüzü haline gelecek. Hemşehrilerimizin sabahtan akşama kadar huzur içinde vakit geçirebilecekler. Başlayan çalışmalar inşallah hızla devam edecek ve 2017’de şehrimiz Kentpark’a kavuşacak. Park içerisinde 7’den 70’e herkese hitap edecek 23 bin 600 metre karelik biyolojik arıtmalı yapay gölet, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor kompleksi, çay bahçeleri, piknik alanları, çocuk oyun alanları, açık hava konser alanı, amfi tiyatro, otopark ve bitki çeşitlerinin bulunduğu botanik bahçeler yer alacak.” dedi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark’ın Çorum ölçeğindeki belediyelerle kıyaslanamayacak kadar önemli bir proje olduğunu ve böyle muhteşem bir projenin az sayıda büyükşehirde yer aldığını kaydetti.


Külcü, Çorum halkının hizmetlerin en güzeline, en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön