20 / 04 / 2024

Çorum ve Sivas'ta arazi toplulaştırma kararı!

Çorum ve Sivas'ta arazi toplulaştırma kararı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çorum ve Sivas'ın bazı bölgelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karara göre; Çorum ve Sivas'ın bazı bölgelerinde arazi toplulaştırması ve  tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünce Çorum'un merkez ilçesine bağlı Boğacık köyünde kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak.

Bunun dışında DSİ 19. Bölge Müdürlüğü tarafından Sivas'ın Gemerek ilçesi Kartalkaya, Hacıyusuf, Tatlıpınar, Ekizce, Talazoğlu ve Kurtoğlu köyleriyle Ulaş ilçesine bağlı Kurtoğlu köyünde aynı uygulama hayata geçirilecek. 

Arazi toplulaştırması kararı kapsamında toplulaştırma kriterlerine uymayan yerlerle teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun görülmeyen tepelik, taşlık, çukurluk ve yoğun sabit tesis bulunan alanlar kapsam dışı bırakılacak.


Geri Dön