29 / 03 / 2024

Çorum'a 1.500 kişilik yurt geliyor!

Çorum'a 1.500 kişilik yurt geliyor!

Çorum, yükseköğrenim alanında 1.500 kişilik modern bir öğrenci yurduna kavuşuyor. Erzenler İnşaat tarafından Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2015-2016 akademik yılında hizmete sunulacak.



Çorum, yükseköğrenim alanında 1.500 kişilik modern bir öğrenci yurduna kavuşuyor. Erzenler İnşaat tarafından  Ankara  Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2015-2016 akademik yılında hizmete sunulacak.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun daveti üzerine bugün Çorum’a gelerek yurt inşaatını gezdi İnceleme gezisi sırasında Bakan Kılıç’a Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve bazı teşkilat yöneticileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu ve Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen de hazır bulundu.

Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına cevap verecek olan yeni yurt kompleksini gezen Bakan Çağatay Kılıç, projeyi kısa sürede başarıyla tamamlayan Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen ve ekibini kutladı.

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Salim Uslu ise, kampüs çalışmaları başta olmak üzere yükseköğrenim alanındaki eğitim binası ve barınma ihtiyacını ortadan kaldıran önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Kız öğrencilerin kullanımına sunulması planlanan yeni yurt kompleksinde tüm detayların düşünüldüğünü anlatan Uslu, “Çorum’a yükseköğrenim alanında yeni bir tesis daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yurt binasının tefrişatının da en kısa sürede tamamlanacağını belirten Uslu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda adeta seferber olmuş durumda. Böylesine önemli bir yatırımın kısa sürede hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üniversite öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Değişim programlarıyla Türkiye’ye gelecek yabancı öğrenciler için yaz dönemlerinde mesleki eğitim ve staj çalışmalarının düzenleneceğini belirten Uslu, “TİKA’nın desteğiyle gerçekleşecek eğitimlere katılacak misafir öğrencilerimizi yapımı tamamlanan bu yurtlarda ağırlamayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu. KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu, “Çorum, yükseköğrenim alanında yurt sorunu yaşamayan birkaç ilden biri konumunda” dedi. Yapımı tamamlanan 1.500 kişilik kız öğrenci yurdunun hizmete sunulmasıyla KYK’nın Çorum’daki toplam yurt kapasitesinin 4 bin 348’e ulaşacağını anlatan Erol Kavuncu, “Yeni yurdumuzu Eylül ayı itibariyle hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu. Kavuncu, “Çorum, son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde yükseköğrenim alanında barınma problemi yaşanmayan birkaç ilden biri konumuna erişti. Türkiye ortalamasının üzerinde barınma imkanına sahip olan Çorum’da öğrencilerden gelen talepleri karşılama konusunda herhangi bir sıkıntı kalmadı. Tüm bu yatırımların Çorum’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Yurt kompleksi hakkında bilgi veren inşaat mühendisi Hüseyin Çalışkan, Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun 32 bin metrekarelik toplam inşaat alanıyla Çorum’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu söyledi. Projenin Türkiye çapında örnek teşkil eden bir eğitim yatırımı olduğunu belirten Çalışkan, “Böylesine önemli bir projede inşaat sorumlusu olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. 15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yurt kompleksinin yapı kullanım izin belgeleri alındı. 17 bin metrekare alan üzerine kurulu yurt kompleksinde 3 adet yatakhane bloğu, sosyal tesis binası ve nizamiye bölümleri yer alıyor. Yurt kompleksinde 198 adet üç yataklı, 225 adet dört yataklı, 3 adet de iki yataklı engelli odası olmak üzere toplamda 426 adet oda mevcut” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön