28 / 03 / 2024

Çorum’da 71 milyon liralık 7 tesisin temeli atılacak!

Çorum’da 71 milyon liralık 7 tesisin temeli atılacak!

Çorum’da 71 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temeli atılacak. Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katılacak.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Çorum’da 71 milyon liraya mal olacak 7 adet tesisin temeli atılacak. Eroğlu, 18 milyon lira tutarındaki 14 adet yatırım müjdesi ile Çorum’a gelecek.


Çorum programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temel atma töreni gerçekleşecek.


Bakan Eroğlu, tarafından temeli atılacak tesisler ile 1.700 dekar zirai arazi sulanabilecek, 48 milyon 340 bin metreküp su depolanabilecek. Ayrıca 1 ilçe ve 3 köy taşkın zararlarından korunacak.

Çorum’da 6 aileye gelir getirici tür ve 6 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca badem, mahlep ve kuşburnu türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak. 




Milliyet


Geri Dön