20 / 04 / 2024

Creditwest Bank, Kıbrıs'a 20 bin ağaçlık orman kazandıracak!

 Creditwest Bank, Kıbrıs'a 20 bin ağaçlık orman kazandıracak!

Creditwest Bank Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’taki 20. Yılını kutluyor. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne sponsor olan Creditwest Bank Kıbrıs, ülkeye 20 bin ağaçlık bir orman da kazandıracak.



Altınbaş Holding’in bünyesindeki Creditwest Bank Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’taki 20. Yılını kutluyor. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne sponsor olan Creditwest Bank Kıbrıs, ülkeye 20 bin ağaçlık bir orman da kazandıracak. Altınbaş Holding, Türkiye ve Ukrayna’da da faaliyet gösteren Creditwest markasıyla Avrupa, Balkan ülkeleri ile Ortadoğu’da finansal güç olma hedefi oluşturdu


 

Altınbaş Holding'in Kuzey Kıbrıs’taki bankası Creditwest Bank Kıbrıs, ülkedeki 20. Yılını sosyal sorumluluk etkinlikleriyle kutluyor. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne sponsor olan Creditwest Bank Kıbrıs, ülkeye 20 bin ağaçlık bir orman da kazandıracak.


Creditwest Bank Kıbrıs’ın 20. Yaşını coşkuyla kutladıklarını belirten Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Creditwest Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, Creditwest’i Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’da bölgesel finansal güç yapmak istediklerini açıkladı.


Altınbaş Holding, ‘Creditwest’ markası altında halen Kuzey Kıbrıs’ta bankacılık, sigortacılık ve bireysel finansman alanında faaliyet gösteriyor. Ukrayna’da iki şube ile bankacılığa devam eden Altınbaş Holding, Türkiye’de de Creditwest Faktoring ile faktoring alanında çalışmalarına devam ediyor.


Nusret Altınbaş, hedeflerini şöyle açıklıyor: “Türkiye merkezli bir finansal güç oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye, Avrupa, Balkan ülkeleri, Kafkas ülkeleri ve Ortadoğu’da girişimlerimiz olacak. Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde finans piyasalarına girerek orada faaliyet gösteren Türk şirketler için de fırsat yaratacağız.”


Amiral gemisi Creditwest


Mücevherat, finans, enerji, lojistik ve eğitim olmak üzere 5 ana alanda faaliyet gösteren Altınbaş Holding, geçen yılı 7 milyar liralık ciro ile tamamladı. Altınbaş Holding’in amiral gemisinin Creditwest markası altındaki finans sektörü olduğunu ifade eden Altınbaş Holding İcra Kurulu Başkanı CEO’su Cengiz Biçer, Türkiye’de bankacılık sektörünün Avrupa’nın ötesinde olduğunu söyledi. Biçer, Ukrayna’daki iç karışıklık çözüme ulaştığında söz konusu ülkede hızla büyüme planı yaptıklarını vurguladı.


Adayı festivalle dünyaya tanıtacak


Creditwest Bank Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne ana sponsor oldu. İngiltere’de faaliyet gösteren Balık Art Vakfı’nın organize ettiği festival 7-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.


Creditwest Bank Kıbrıs Genel Müdürü Süleyman Erol, kültürün ve sanatın milliyeti olmadığını vurgulayarak, “Gelecek yıllarda da sahipleneceğimiz festival ile Kıbrıslı sinema yapımcılarının yapıtlarının sergilenmesi ve yeni yapımların teşvik edileceğini umuyoruz” dedi. 1994 yılında ilk şubesini Kıbrıs Sarayönü’nde açan bankanın bugün Kuzey Kıbrıs’ın en büyük özel sermayeli bankası olduğunu belirten Süleyman Erol, şöyle konuştu: “Creditwest Bank Kıbrıs, son 7 yılda yıllık ortalama yüzde 30 ile Kıbrıs bankacılık sektöründen 3 kat fazla büyüdü. 2013 yıl sonu itibariyle Creditwest 14 şubesi ile aktif toplamını 1.160 milyon TL’ye ve öz kaynaklarını 82 milyon TL’nin üzerine çıkararak Kuzey Kıbrıs’taki özel sermayeli bankalar arasında liderliğe yükseldi.”


Geri Dön