26 / 04 / 2024

Crillon Oteli, 250 milyon Euro 'ya Suudi prense satıldı!

Crillon Oteli, 250 milyon Euro 'ya Suudi prense satıldı!

Daha önce saray olarak kullanılan ve büyük Fransız Devrimi"ne şahitlik eden Crillon Oteli"ni alan Kraliyet Ailesi üyesi Suudi Prens adının açıklanmasını istemiyor



Daha önce saray olarak kullanılan ve büyük Fransız Devrimi"ne şahitlik eden Crillon Oteli"ni alan Kraliyet Ailesi üyesi Suudi Prens adının açıklanmasını istemiyor. Paris"in Concorde Meydanı"nda bulunan Fransız Parlamentosu"nun tam karşısındaki tarihi Otel için 250 milyon Euro ödendiği belirtiliyor.

İsmi açıklanmadı

Dünyanın en prestijli otellerinden Crillon Oteli, 2005 yılında Taittinger Ailesi"nden emlak ve lüks oteller alanında ünlü Amerikan şirketi Starwood Capital"in eline geçmiş, otelin işletmesini Groupe du Louvre"a devredilmişti. Groupe du Louvre, satın alınan kişinin kimliğini açıklayamayacaklarını belirtti ancak œSuudi kraliyet ailesinden çok önemli bir kişinin oteli aldığını belirtti. Grup otelin işletmesini bir yıl kadar daha sürdürecek, bu arada yeni sahibi ise otelin yenilenmesi için 100 milyon Euro"luk yatırım yapacak. Crillon, 1758"de inşa edildi ve 20 yıl sonra Fransa ve Amerika arasındaki anlaşmaya ev sahipliği yaptı. 1789 Fransız İhtilali"nde Kral 16"ncı Louis"nin Concorde Meydanı"nda giyotine çekilmesine şahitlik etti.
Hürriyet/Arzu çAKIR MORIN


Geri Dön