20 / 04 / 2024

Cruise'da 3 yıldır İstanbul birinci!

Cruise'da 3 yıldır İstanbul birinci!

İstanbul gemi turizminde birincilik koltuğuna oturduğundan bu yana Türkiye'yi büyümede öncelikli pazar ilan eden Royal Caribbean'in Türkiye Temsilcisi Tatlav, "İç pazarda da tur satışları artıyor" dedi.



Turizm trendlerinin son dönemde parlayan yıldızı gemi seyahatleri oldu. Uygun fiyatlar, İstanbul'dan kalkan curise seferlerinin artması ve THY'nin dünyadaki destinasyon gücünün etkisiyle büyük çıkış yapan gemi turizmi bu yıl rekora koşuyor. Seyahatlere en büyük ilgi ise iş dünyasından geliyor. 


Özellikle de her yıl farklı ülke ve otellerde bayi toplantıları düzenleyen dev şirketler rotayı gemilere kırmış durumda. İstatistiklere göre bundan iki yıl önce bir elin parmaklarını geçmeyen gemide bayi toplantıları bu sene yüzlerle ifade ediliyor. Son dönemde Türkiye'nin önde gelen çok sayıda şirketinin bayi toplantılarını gemi seyahatlerinde gerçekleştirdiklerini belirten Royal Caribbean Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, gemi seyahatlerinin bayi toplantıları için ideal seçim olduğunu ifade etti. Canyılmaz, şöyle devam etti: "Bünyemizde barındırdığımız dünyanın en yenilikçi ve büyük gemileri ile dünyanın tüm destinasyonlarında şirketlere özel geziler düzenliyoruz. Son bir yılda çok büyük firmalarla denize açıldık. Tam pansiyon konaklama imkânı ve dev toplantı salonlarımızın olması tercih nedenlerinden birkaçı." 


TÜRK ŞİRKETLERE YENİ PAZAR 

CRUİSE gemilerine artan ilgi Türk şirketleri için farklı fırsatlar da barındırıyor. Özellikle İstanbul'a gelen cruise sayısının artması demek, geminin ihtiyaçlarının da Türk firmalardan karşılanması anlamına geliyor. Devasa gemilerin tüketim istatistikleri pazarın büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Örneğin Ouantum of the Seas gemisinde bir haftada 85 bin adet peçete katlanıyor, 440 bin fincan çay ve kahve servisi yapılıyor. 35 bin adet ekmek, 60 bin kilo meyve, 130 bin yumurta , 20 bin ton buz ve 85 bin adet bardak kola tüketiliyor. 


150 İŞADAMI EN BÜYÜK GEMİYİ SEÇTİ 

DÜNYANIN en büyük gemisi olarak bilinen 362 metrelik Allure Of The Seas de bu sene iş dünyasının tercihi oldu. Ekonomi ve sanat dünyasından 150'ye yakın isim bu yılki tatil tercihlerini bu gemiden yana kullandı. 


Sabah


Geri Dön